1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Itämaiset haukipihvit valmistat vaikka mökkirannasta narratusta hauesta. Ne maistuvat ihanan dippikastikkeen kanssa ihan sellaisenaankin tai raikkaan salaatin kanssa. Suurenna tai pienennä ohjetta tarpeen mukaan.

Itämaiset haukipihvit
12-14 kpl

800 g haukifileetä
2-3 dl kuohukermaa
1 punainen mieto chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta minttua
1-2 tl kurkumaa jauheena
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Dippikastike:
yhden sitruunan tai kahden limen puristettu mehu
2-3 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
1 rkl sokeria
½ punainen mieto chili
1-2 valkosipulinkynttä
½-3/4 dl vettä

Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria. Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen. Paista pannulla voissa tai margariinissa.
Valmista dippikastike. Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.

Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.