1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 2,00/5)

Helppo kalagratiini

400 g pakastekalaa
sitruuna-pippuria tai lime-pippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kesäsipulia varsineen silputtuna
muutama tomaatti viipaleina
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1 (470 g) prk Dolmio Lasagne vaaleaa kastiketta
Santa Marian mango-curry -mausteseosta
n. 150 g juustoraastetta

Laita sulaneet kalapalat uunivuokaan, ripottele pinnalle sitruuna- tai lime-pippuria.
Hienonna joukkoon valkosipulit, silppua myös kesäsipulit varsineen.
Viipaloi pinnalle tomaatit ja kesäkurpitsa.
Sekoita Dolmio vaalea kastikkeen joukkoon mango-curry -mausteseos, sekä juustoraaste.
Kaada kastike uunivuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia keskilämmöllä, nosta hetkeksi lämpöä ja laita grillivastus päälle, jotta pinta saa kauniin värin.

Tarjoa lisäksi uuden sadon perunoita.

Mikäli haluat valmistaa valkokastikkeen itse, tässä ohje.

Valkokastike

n. 50 g voita tai margariinia
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
suolaa

Sulata voi kasarissa, älä ruskista.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi.
Lisää maito koko ajan sekoittaen.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Mausta suolalla.

Lisää tähän kastikkeeseen mango-curry -mausteseos ja juustoraaste.