1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Uunilohi on yksi suosituimmista lohiruoista.
Se on myös kiitollinen valmistaa. Vain mausteet pintaan ja fileet uuniin, pian ruoka onkin jo valmista nautittavaksi.
Grillikauden lähestyessä erilaiset valmiit maustekastikkeet valtaavat kauppojen hyllyt.
Niillä saat makua lihan, kalan ja broilerin pintaan jo paistovaiheessa tai jo valmiin lihan tai kalan pintaa sivellen.

Poppamiehen valikoimiin kuuluu ihastuttavia glaseerauskastikkeita.
Ne ovat hieman erilaisia maultaan kuin tavallisten kauppojen kastikkeet ja upeita lahjaviemisiä hyvän ruoan ystäville.

Hedelmäinen lohifilee uunissa ja timjami-porkkanat
4-6 annosta

2x 500 g lohi-/kirjolohifileetä
suolaa tai yrttipippuri -mausteseosta
Poppamies Mieto Karambola Hedelmächilikastike

Timjami-porkkanat:
500 g pikkuporkkanoita
suolaa
50 g sulatettua voita tai margariinia
tuoretta timjamia maun mukaan

Ripottele mausteet lohifileille ja laita nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteessa uunissa 20-30 minuuttia.

Rullaa nahka pois kalan pinnalta ja sivele Mieto Karambola Hedelmächilikastikkeella.

Tarjoa lisäksi perunasosetta ja timjami-porkkanoita.

Kiehauta pikkuporkkanat suolalla maustetussa vedessä tai kuumenna mikroaaltouunissa kuvun alla.
Sulata rasva ja lisää joukkoon timjaminlehtiä.
Kaada seos valutettujen porkkanoiden päälle ja sekoita.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.