1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelut, Keskimäärä: 4.86/5.00)
Ladataan...

Kalareissun saaliiksi tuli yksi hieman reilu kilon painoinen hauki. Valmistin siitä haukipyöryköitä lisukkeineen, jonka nautimme mökkiterassilla hyvällä ruokahalulla.

Haukipyörykät
n. 30 kpl

n. 1 kg haukifileetä nahattomana
1/2 dl vehnäjauhoja
(1-2 munaa)
1/3-1/2 ruukkua tilliä
n. 1 /2 tl sitruunapippuria
(suolaa)
2 1/2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
öljyä paistamiseen

Leikkaa haukifileet hieman pienemmiksi ja laita tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuriin, lisää muut aineet.
Sekoita aineksista tasainen tahnamainen seos.

Kuumenna pannussa tai kaasukäyttöisessä wokissa ulkona hieman öljyä, pyörittele massasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja paista molemmin puolin muutamien minuuttien ajan.

Tarjoa lisäksi höyrytettyjä uuden sadon porkkanoita, uusia perunoita ja raikasta savujuustolla höystettyä salsaa.

Kastikkeeksi voit valmistaa helpon, kylmänä tarjottavan kastikkeen.

Kastike haukipyöryköille

200 g kermaviiliä
tilliä silppuna
1/2 sitruunan mehu
sitruunapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Savujuustolla höystettyä salsaa

1 sipuli varsineen hienonnettuna
1/2 punainen paprika pieneksi kuutioituna
10 cm pätkä kurkkua pieneksi kuutioituna
1/2 sitruunan mehu
100 g Bergader chili-paprikajuustoa kuutioituna (savustettu chilillä ja paprikalla maustettu puolikova, täysrasvainen, sisältä kypsytetty juusto)

Käsittele salsan ainekset ja sekoita ne kulhossa.
Tarjoa haukipyöryköiden kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.