1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä perunalajike on mulle ihan uusi tuttavuus. Pitihän sitä ostaa
koemielessä. Perunan malto on kauniin violetti-valkoista. Ikävä kyllä
keittovaiheessa väri muuttuu kuten violetissa kukkakaalissakin. Värin
saisi todennäköisesti säilytettyä höyryttämällä perunat kypsiksi. Itse
tein näistä perunasosetta lisäämällä joukkoon tavallista jauhoista
perunaa, jolloin muussista ei tullut kovin houkuttelevan väristä 😉
Maussa ei ollut valittamista, maistui ihan tavalliselle perunalle.

Hauesta saa hyvät kalapyörykät tai murekkeen, jonka voi paistaa
kakku- tai leipävuoassa, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Kauniinvärisen murekkeen saa käyttämällä kahta eri kalalajia, tai
laittamalla murekkeen väliin esim. sieniä tai paprikasilppua.

Blue Kongo -peruna, haukipyörykät

Haukimurekemassa:

800 g puhdistettua haukea, josta nahka poistettu
2-3 dl kermaa
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
suolaa
sitruunapippuria

Jauha
kalafileet hienoksi monitoimikoneen terällä, lisää muut aineet ja
pyöräytä ainekset sekaisin. Tee massasta mureke tai muotoile
pyöryköiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kastele käsiä
välillä helpottaaksesi muotoilua.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Kastike:

8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
kalamaustetta
sitruunapippuria
1 dl vehnäjauhoja + n 2 dl vettä/kermaa
tillisilppua
sitruunamehua


Kiehauta
vesi ja liemikuutio. Suurusta veteen/kermaan sekoitetuilla
vehnäjauhoilla. Mausta kalamausteella ja sitruunapippurilla. Anna
kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää tillisilppua ja hieman
sitruunamehua. Tarkista maku.
Tarjoa kalapyöryköiden tai -murekkeen kanssa.