1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua. Keskiarvo: 3,00/5)

Tämä suklaa-kookoskakku on mukavan kepeä rakenteeltaan. Valkosuklaakuorrutteen alta paljastuu jännä kookostäyte.
Leivo vaikkapa kesän juhlaan!

Valkosuklaa-kookoskakku
noin 15 annosta

125 g voita tai margariinia
1/2 dl fariinisokeria
1 dl kaakaotomusokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Täyte:

3 dl maitoa
1 dl mannasuurimoita
75 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria
2 rkl vaniljasokeria
100 g kookoshiutaleita

Pinnalle:

200 g valkosuklaata
luomu limen raastettua kuorta
luomu sitruunan raastettua kuorta

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
Vatkaa munat yksitellen joukkoon.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne maidon kanssa taikinaan.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22-26 cm kakkuvuoka.
Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.

Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrutus.
Sekoita maito, mannasuurimot ja voi kattilassa ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon taloussokeri, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet sekoittaen.
Levitä seos kakun pinnalle.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Valuta suklaa kakun pinnalle ja levitä se tasaiseksi.
Raasta pinnalle hieman hyvin pestyn luomu limen ja sitruunan kuorta.

Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Huom! Mikäli valmistat kakun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan, riittää täytteeksi puolikas annos ja pinnalle 100 g valkosuklaata.

Huom! Resepti on testattu Dansukker -sivustolta.