1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Suklaa-tryffelikakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl voimakasta kylmää kahvia (itse liuotin 2 tl pikakahvijauhetta 1 dl:aan vettä)
 

Kostutus:
1 dl mietoa kahvia (tai puolet kahvilikööriä)

Täyte ja kuorrutus:
250 g kookosrasvaa
2 munaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun: punaisia kirsikoita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten,  lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä kahvin kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan, paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.

Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä, anna jäähtyä, mutta älä anna sen jähmettyä.

Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja kookosrasva vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, voit myös ensin puolittaa pystysuunnassa kakun kahteen osaan, niin osia on helpompi siirrellä. Kukaan ei huomaa tätä, sillä kakku päällystetään.

Kostuta kakku kahvilla ja laita joka väliin täytettä. Päällystä kakku samalla kuorrutteella, koristele halutessasi kirsikoilla. Anna kakun maustua mielellään muutamia tunteja kylmässä. Ota kakku huoneenlämpöön n tunti ennen tarjoamista.

Voit tarjota kakun myös ilman kuorrutusta.