1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)


Kokeilin Kotigastronomien ohjetta, johon käytetään
salmiakki-mixeriä. Olen onneton tiikerikakun tekijä, eikä tästä tullut
yhtään sen hienompi. Jännä kokeilu, jos haluaa jotain ihan erilaista.

Salmiakki-tiikerikakku

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

raita:
1/3 taikinaa
1/4 dl vehnäjauhoja
5 rkl salmiakkimixeriä

Vatkaa rasvat ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Ota taikinasta erikseen 1/3 osaa, johon sekoitat 1/4 dl vehnäjauhoja ja 5 rkl salmiakki-mixeriä.

Jaa taikina kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.