1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (59 arvostelua, keskiarvo: 4,03 / 5)
Ladataan...

Helmikuun viidentenä päivänä vietetään kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivää. Runebergin tortut kuuluvat alkuvuoden herkkuleivonnaisiin.

Ne valmistetaan tyypillisesti korkeahkoihin annosvuokiin, mutta voit valmistaa tortut myös muffinivuokiin tai vaikkapa kakkuvuokaan, josta riittää jaettavaa useammallekin herkkusuulle.

Runebergin kakku
noin 10 annosta

200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl taloussokeria
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelilikööriä + ½ dl vettä TAI 1 dl omenamehua
n. 10 tippaa karvasmanteliaromia

Vuokaan:
margariinia tai voita ja korppujauhoja

Pinnalle:
150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi.
Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi.
Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.