1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 4,21 / 5)
Ladataan...

Red Velvet kakku on alkuperältään Amerikasta. Tämä kakku on yllättävä, sillä sen raaka-aineet ovat hyvin tavallisia, mutta lopputulos on erityisen mehevä ja muuttuu paremmaksi seistyään jääkaapissa muutaman päivän. Jos pidät porkkanakakusta, pidät todennäköisesti myös tästä.

Red velvet -kakku

3 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g sulatettua margariinia tai voita
2 ½ dl kermaviiliä
2–3 rkl punaista karamelliväriä

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
4 dl tomusokeria

Pinnalle:
suklaakonvehteja

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.

Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175?C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

 Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.

Resepti on lainattu Dansukker -sivustolta.