1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Leivo ihana porkkanakakku kevään juhliin, joka soveltuu myös vegaanille ja keliaakikolle.

Porkkanakakku, gluteeniton, maidoton
12-16 annospalaa

5 isoa kananmunaa
3 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
2 dl mantelijauhetta
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
3 isoa porkkanaa
2 dl Biotta Porkkanatäysmehua
2½ dl rypsiöljyä

Kuorrute:
200 g maidotonta ja gluteenitonta tuorejuustoa (kookosöljyvalmiste)
3-4 dl tomusokeria
ripaus kanelia

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri tai ruokokidesokeri.
Lisää mantelijauhe, hieno gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma ja sekoita. Kuori ja raasta porkkanat joukkoon. Lisää rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista kakkua 175 asteessa uunissa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tai nosta tarjoiluvadille.
Jäähdytä hyvin.
Valmista kuorrute.
Laita maidoton ja gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja ripaus kanelia.
Levitä seos kakun päälle ja koristele halutessasi kanelilla tai pikkuporkkanoilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.