Pätkiskakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pätkiskakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

134 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Pätkiskakku eli minttusuklaakakku sopii erityisesti syksyyn ja tummeneviin iltoihin. Mehevä kakku, jonka kruunaa makean raikas kuorrute. Pinnalle on
ripoteltu koristerakeita, joita myydään karusellipurkissa neljän eri rakeen kokoelmana. Tämä koristeraepurkki sisältää koristeet talvisiin leivonnaisiin, joilla koristelet
esimerkiksi syötävät makeat joululahjat.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 200 g sulatettua margariinia TAI
  • 200 g voita (vaihtoehto)
  • 140 g pss Mini Bites Pätkiksiä
  • 1 ½ dl maitoa
Pinnalle:
  • 300 g kaakaotomusokeria
  • 4-6 rkl vettä
  • piparminttuaromia vähin erin lisättynä
  • koristerakeita

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu margariini tai voi.
  • Silppua Pätkikset ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
  • Kaada taikina hieman reilu litran vetoiseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  • Paista 150 asteessa noin tunti.
  • Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vettä, kunnes saat sopivan sakean, mutta levittyvän tahnan. Mausta piparminttuaromilla.
  • Valuta kuorrute kakun pinnalle.
  • Koristele pätkiskakku koristerakeilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä