Kesän juhlien kahvikakkuna toimii erinomaisesti mustikoista ja
valkosuklaasta valmistettu mehevä kahvikakku, joka on viimeistelty
tomusokerilla ja kauniilla koristekukkakuvioilla.
Voit käyttää taikinassa sesongin ulkopuolella pakastemustikoita ja koristella näyttävillä pensasmustikoilla.
Mustikka-valkosuklaakakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
50 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
200 g pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
200 g valkosuklaa-limerahkaa tai 200 g maitorahkaa + 1/2-1 tl limen kuoriraastetta
Pinnalle:
tomusokeria
Dr.Oetker Koristekukkakuvioita
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa munat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu valkosuklaa.
Vatkaa varovasti joukkoon myös kohmeiset mustikat ja rahka.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ja kumoa varovasti tarjoiluvadille.
Jäähdytä.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele suloisilla koristekukkakuvioilla.
Reseptin laatinut:
Hellapoliisi
Minulla tämä kakku on aina onnistunut mainiosti. Parhaiten kapeammalla vuoalla. En jaksa kehua tätä liikaa.
Tein eilen mustikkavalkosuklaakakun ja niin kävi että reilun tunnin paistamisen jälkeen lässähti aivan täysin. Eli oli täysin raaka….ohjetta noudatin huolella, vuoka ei ollut korkea, mitä tein väärin?
Hei! Viestiketjua lukiessani näyttää siltä, että muutamalle muullekin on käynyt samoin. Kakku on periaatteessa muunnos normaalista kahvikakusta, joskin sen maito on korvattu maitorahkalla ja lisäksi on lisätty valkosuklaata. Mikäli haluat vielä kokeilla kakkua, kokeile sitä niin, että tiputat maitorahkan määrän puoleen ja valkosuklaan määrän samoin. Lisää valkosuklaa raasteena. Voit halutessasi vähentää myös hieman mustikoiden määrää. Näin kakusta poistetaan nyt ylimääräiset rasvat ja nesteet. Paista kahvikakkua aina alimmalla ritilätasolla ja mielellään 150 asteen lämmössä. Tsemppiä kokeiluun!
Tuli mieleen tätä blogia lukiessani, että jos mustikat ovat liian jäisiä, saattaa käydä köpelösti.
Tarkoitatko, että mustikoista irtoaa nestettä ja se kostuttaa kakun ja sitä kautta menee pilalle?
Tää kakku on nykyisin mun suosikki; en ole tavannut ketään, kuka ei kehuisi maastataivaaseen =D
Hauska kuulla=)
Tätä täytyy kokeilla heti tilaisuuden tullen. 🙂 Mustikoiden ja valkosuklaan liitto on aivan ihana, mutta ei ole kyllä tullut mieleen käyttää sitä kahvikakuissa! 🙂