1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua. Keskiarvo: 4,33/5)

Mehevä omenakakku valmistuu vaikka yllätysvieraille. Vaahdota pinnalle kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa tai tarjoa se erikseen.

Mehevä omenakakku
8-10 annosta

3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
150 g sulatettua voita
1 dl maitoa, kermaa tai omenamehua
3 kotimaista omenaa

Pinnalle:
2-3 kotimaista omenaa viipaleina
25 g voita tai margariinia
ripaus sokeria
ripaus kanelia

Lisäksi:
kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito tai kerma. Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Paloittele pieniksi kuutioiksi. Lisää ne taikinan joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
Huuhtele omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
Sulata voi tai margariini pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli ja kääntele varoen hetki, kunnes hieman pehmenevät ja saavat kauniin värin.
Levitä omenalohkot pinnalle ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljavaahdon kanssa.

Vinkki!
Voit halutessasi sipaista pinnalle hieman hyytelösokerista ja vedestä kiehautettua kiillettä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.