1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä kakku on Kaarina Roinisen leivontakirjasta. Itse lisäisin kakkutaikinaan hieman rommi-aromia, manteliaromia, konjakkia tai mantelilikööriä.
Maustehyllyssäni oli muskotin kokoinen aukko, joten käytin tilalle pomeranssinkuorta samassa suhteessa. Vuoan ”jauhotin” kookoshiutaleilla.

Manteli-hedelmäkakku (Englantilainen)

200 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
1 rasia sukaattia
1 rasia hedelmäsekoitusta
1 dl rouhittuja manteleita

Pinnalle: 1-2 pussia kuorittuja manteleita

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.
Painele kakun pinnalle mantelit säteittäin.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt kakku laakealle lautaselle ja siitä takaisin toiselle lautaselle niin, että paistopinta tulee päälle.