1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,80/5)

Milloin viimeksi olet leiponut banaanileipää? Meillä Suomessa tätä leivonnaista kutsutaan useimmiten banaanikakuksi. Kun hedelmävadillasi on jo tummumaan päässeitä banaaneja, leivo tämä herkullinen tarjottava, jota voit höystää kesäaikaan myös tuoreilla marjoilla, kuten mansikoilla.
Foodinin valikoimista löydät herkullisia tuotteita, jotka täydentävät tämän reseptin astetta terveellisemmäksi. Valikoimista löytyy myös useita gluteenittomaan leivontaan soveltuvia tuotteita. Reseptin lähes kaikki raaka-aineet ovat Foodinin valikoimista. Voit katsoa laajaa valikoimaa täällä: https://foodin.fi/

Mansikkainen banaanileipä
10-12 annosta

4 dl tuoreita mansikoita
2 keskikokoista banaania
2 dl vaaleaa riisijauhoa
2 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
½ tl Himalajan kristallisuolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
½ tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl Luomu kookossokeria
1 dl neitsyt kookosöljyä tai kookosmannaa
1 dl jogurttia

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja soseuta banaanit.
Mittaa kaikki ainekset isoon leivontakulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja jauhota leipävuoka tai kahvikakkuvuoka kookosöljyllä tai kookosmannalla ja mantelijauhoilla.
Lusikoi täyte vuokaan ja kypsennä 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille. Jäähdytä.
Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Foodin
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.