1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua. Keskiarvo: 4,44/5)

Maarit lähetti upean sitruuna-inkiväärikakun reseptin, jota testasin, sillä sitruunakakku oli nuorempana yksi suosikkikakuistani.
Tällä reseptillä saat upean mehevän kakun. Voin vilpittömästi suositella vaikkapa joulupöytään!

Maaritin sitruuna-inkiväärikakku
13-15 annosta

2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
200 g sitruunatuorejuustoa TAI maustamatonta tuorejuustoa ja yhden hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori
2 munaa
3/4 dl ruokaöljyä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
1/4 dl hillottua inkiääriä

Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita

Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja sokeri leivontakulhoon.
Lisää sitruunatuorejuusto tai maustamaton tuorejuusto ja sitruunan raastettu kuori, sekä munat, öljy, sitruunan mehu ja hillottu inkivääri.
Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Levitä voi tai margariini käsin kakkuvuokaan ja jauhota korppujauhoilla tai mannasuurimoilla.
Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.

Anna kakun levätä noin 5 minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille.