1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua. Keskiarvo: 3,89/5)

Kahvikakut kuuluvat yhä moneen juhlapöytään. Valkosuklainen kirsikkakakku on uskomattoman mehevä kakku, joka katoaa parempiin suihin pikaisesti.

Kirsikka-valkosuklaakakku

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
n. 600 g purkki hapankirsikoita valutettuna

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon ja sekoita 100 g valkosuklaata rouhittuna tai sulatettuna joukkoon.
Sekoita lopputaikinan joukkoon valutetut hapankirsikat.

Jaa taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan siten, että alla ja päällä on kirsikkaista taikinaa.
Paista 150 asteessa noin tunti.