1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskimäärä: 5.00/5.00)
Ladataan...

Syksy alkaa muuttua talveksi. On aika sytyttää kynttilät ja nauttia olosta perheen ja ystävien kesken.
Itse leivotut herkut tuovat iloa pimeään. Pistaasipähkinäkakku on perinteinen kahvikakku, jossa maistuu aromaattinen pistaasipähkinä. Keijun Pistaasi- ja Rypsiöljy on tyylikäs ja herkullinen tapa maustaa ruokiin ja leivonnaisiin hienostunutta makua. Leivo loppuvuoden juhliin tai vaikka lahjaksi.

Kardemumma-pistaasipähkinäkakku
10-12 annosta

2 dl Keiju Pistaasi- ja Rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 ½ dl turkkilaista jogurttia, rahkaa tai tuorejuustoa
1 tl ruokasoodaa
1 muna
1 tl kardemummaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta
pistaasipähkinöitä

Vuokaan:
leivinpaperia

Mittaa kulhoon Pistaasi- ja Rypsiöljy ja kaikki muut taikinan ainekset.
Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.

Laita leipävuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan.
Paista 150-175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä.

Siivilöi pinnalle hieman ennen tarjoilua sokeroimatonta kaakaojauhetta ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Keiju Öljy

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.