1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 3,43/5)

Kaapissani lojui valkosuklaalevy, jonka halusin käyttää pois
pilaantumasta;)  Siitä syntyi tämä kakku. Valkosuklaan maku ei suuhuni
kyllä jäänyt, mutta luulen, että sillä oli kyllä oma osuutensa kakun
mehevyyteen. Itse kyllä tykkäsin, Sekasopan Marie voisi antaa oman
painavan mielipiteensä, kun laitoin sitä Marielle maistiaisiksi. Tässä
tämä ohje:

Kahvi-valkosuklaakakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
130 g valkosuklaata
1/2 dl kiehuvaa vettä + 2 tl pikakahvijauhetta

Vatkaa
margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen, hyvin
vatkaten. Lisää joukkoon lopuksi keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Ota taikinasta 1/3 osa eri kulhoon.

Sekoita siihen vahva kahvi
(kiehuvaan veteen liuoitettu pikakahvijauhe). Sekoita lopputaikinaan
sulatettu valkosuklaa.

Jaa taikina kerroksittain voideltuun,
jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa  50-60
minuuttia.