1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua. Keskiarvo: 4,33/5)

Omenasato on jo osin kypsynyt ja sato näyttää olevan tänä vuonna suuri. Kotimaisista omenoista valmistat monenlaiset herkut. Leivo ihana tuoksuva omenakakku ja täytä ja kuorruta kakku tuorejuustotahnalla. Helppoa ja superherkullista!

Mehevä omenakakku
12-15 annosta

3-5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria, kookossokeria tai siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta tai pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1-2 tl kardemummaa
(1 tl chai maustetta)
200 g sulatettua voita

Kuorrutus ja täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3-4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
kanelia tai chai maustetta
(kanelitankoja)

Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat. Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon. Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Uusimpia Makuja reseptejä:



Tästä löydät kaikki MAKUJA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.