1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (101 arvostelua, keskiarvo: 4,23 / 5)
Ladataan...


Eilen leivoin ystävälleni hänen toivestaan Englantilaisen hedelmäkakun, johon hän halusi hieman konjakkia mukaan. Enpä olekaan koskaan ennen tullut tehneeksi tällaista kakkua. Ohjeen otin Kaarina Roiniselta, sillä hänen ohjeensa ovat Pirkan ohella aina luotettavia, jos jotain uutta haluaa kokeilla.

Koska kakku menee siis ystävälleni joulupöytään, en osaa sanoa miltä kakku maistuu. Raaka-aineet ovat kahvikakkuun melkoisen hintavat, toivottavasti kannatti satsata.

Englantilainen hedelmäkakku

200 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä (itse käytin -rouhetta)
1 dl korintteja
1 dl kuivattuja, suikaloituja aprikooseja
1 rasia sukaattia
1-2 rasiaa punaisia tai vihreitä kirsikoita puolikkaina
(2 rkl konjakkia)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös paloitellut hedelmät (+ konjakki), sekoita varovasti taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin tunti.