1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arvostelua, keskimäärä: 3.71/5.00)
Ladataan...

Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun.
Alkoholi palaa hedelmiä kuumentaessa jättäen maun, mutta voit tarjota sitä myös lapsille.

Aito englantilainen hedelmäkakku
8-10 annosta

200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden sitruunan raastettu kuori
yhden sitruunan puristettu mehu

Aito englantilainen hedelmäkakku

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa.
Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
Vaahdota fariinisokeri tai ruokokidesokeri yhdessä pehmeän voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon manteliaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa.
Sekoita.

Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pekaani- tai saksanpähkinöitä.
Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi.
Paista 150-175-asteisessa uunissa noin tunti.

Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.