1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arvostelua, keskiarvo: 3,65 / 5)
Ladataan...

Pakastetuista ja tuoreista marjoista valmistat helposti upean marjamehun myös ilman mehumaijaa.
Kesän maku ja tuoksu valtaavat keittiösi myös talvella! Sitruunahappo on edullista ja sitä on myynnissä tavallisissa marketeissa.

Virkistävä marjamehu
n. 2 l laimennettavaa mehua

1 kg marjoja (esim. mansikkaa, vadelmaa, puolukkaa)
2 l kiehautettua, jäähtynyttä vettä
4 tl sitruunahappoa
6 dl Dansukker Taloussokeria

Laita puhdistetut marjat isoon kattilaan, kulhoon tai talousämpäriin.
Lisää kiehautettu, jäähtynyt vesi marjojen joukkoon yhdessä sitruunahapon kanssa ja sekoita.
Suojaa kevyesti kannella tai kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.
Valuta tiheän siivilän tai sideharson läpi ja sekoita joukkoon sokeri.
Laita puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin.
Säilytä mielellään viileässä.
Laimenna mehua noin 1/5 suhteessa (1 osa mehua, 5 osaa vettä).

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: