1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Vappu lähestyy! Vielä ehdit laittaa siman käymään. Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan. Voit korvata osan sitruunasta limellä tai appelsiinilla.

Hyvää vappua!

Vappusima

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1-2 sitruunan puristettu mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) + pieni tilkka vettä

Pulloihin:

sokeria
rusinoita

Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo.
Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Huom! Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.

Vinkki! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.