
- Annoksia: 4 l
- Valmistusaika: 12h 00 min
- Aktiivinen valmistusaika: 30 minuuttia
- Annos: juhlat, perheelle
Vappusima
Ainekset
- vesi - 4 l
- fariinisokeri - 250 g
- sokeri - 250 g
- sitruunan mehu - 1-2
- tuore hiiva - 1/5 tl (herneen kokoinen pallo)
- rusina
Allergeenit
- sitruuna
Vappu lähestyy! Vielä ehdit laittaa siman käymään. Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan. Voit korvata osan sitruunasta limellä tai appelsiinilla.
Hyvää vappua!
Vappusima
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1-2 sitruunan puristettu mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) + pieni tilkka vettä
Pulloihin:
sokeria
rusinoita
Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo.
Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Huom! Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.
Vinkki! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.

- Annoksia: 4 l
- Valmistusaika: 12h 00 min
- Aktiivinen valmistusaika: 30 minuuttia
- Annos: juhlat, perheelle
Vappusima
Ainekset
- vesi - 4 l
- fariinisokeri - 250 g
- sokeri - 250 g
- sitruunan mehu - 1-2
- tuore hiiva - 1/5 tl (herneen kokoinen pallo)
- rusina
Allergeenit
- sitruuna