1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kesän ja alkusyksyn sato kannattaa säilöä talteen. Mikäli edelliskesän marjoja on pakastimessa, voit hyvin hyödyntää nekin mehun valmistuksessa.
Mikä onkaan parempaa kuin itse keitetty mehu, jonka voit nauttia kylmänä ja kuumana.
Mikäli et omista omaa mehustinta, kannattaa kysyä tuttavapiiriltä lainaksi.
Itse tehty mehu on helppo ja nopea valmistaa.

Vadelma-mustaherukkamehu

600 g vadelmia
400 g mustaherukoita
500 g sokeria

Laita mehustimen alimpaan osaan vettä viivaan asti, joka osoittaa maksimitäytön.
Laita päälle kattilan osa, johon valmis mehu valuu. Tässä osassa on valutusletku.
Tarkista että letkun lukitus on päällä, jotta kuuma mehu ei valu lattialle.
Laita päälle höyrytyskattila. Kaada kattilaan marjat ja sokeri. Laita kansi päälle ja laita levy päälle.
Kun mehu alkaa höyrystyä, se valuu letkuun. Valuta kuumaa mehua varoen kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.
Mikäli mehustat kerralla paljon, tarkista välillä ettei vesi ole päässyt haihtumaan alimmasta kattilasta.

Säilytä jäähtynyt mehu viileässä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.