1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Tulin kesällä hankkineeksi ihan oman mehustimen, sellaisen jolla lapsena valmistettiin aina mustaherukkamehua talven varalle. Oli jännä valuttaa letkuun valuvaa mehua pulloihin tai kulhoon. Tämä mehustin sopii induktioliedelle ja se maksoi postituskuluineen 40 euroa.

Vielä löydät kaupasta viimeisiä kauden mansikoita ja raparperiakin, mutta ei hätää vaikka sesonki olisikin jo ohi, nimittäin molempia löytyy kauppojen pakastealtaista läpi vuoden.
Nyt olen kaivanut mehustimen esiin jo monta kertaa ja tulen tekemään mehua aina kun mehuhimo iskee.
Helppoa ja nopeaa. Ja mikä ero kaupan valmismehuihin!

Mansikka-raparperimehu

500 g mansikoita
500 g raparperia
500 g sokeria

Laita mehustimen alaosaan vettä niin paljon kuin siihen on sallittua laittaa, sillä tämä neste haihtuu valmistuksen aikana. Nosta päälle mehustimen se osa, johon valmis mehu valuu ja josta lähtee kattilan ulkopuolelle valutusletku. Laita mehustimen reiälliseen yläosaan puhdistetut tai pakastetut mansikat ja raparperipalat. Ripottele joukkoon sokeri.
Laita kansi päälle ja käynnistä levy.
Odottele, kunnes mehu alkaa valua letkusta. Valuta ensimmäinen erä mehua takaisin kattilaan marjojen päälle.
Valuta irtoava mehu kuumennettuun pulloon.
Säilytä viileässä.

Laimenna vedellä ja nauti!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.