1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (45 arvostelua, keskiarvo: 2,53 / 5)
Ladataan...

Juhlatarjoilut noin 30:lle vieraalle.

Suolainen on nykyisin makeaa suositumpaa ja sitä kannattaa varata reilummin jos juhlat ovat puolen päivän aikaan tai myöhemmin illalla, sillä silloin vieraiden vatsa alkaa olla tyhjä ja vailla ruokaa.

Rullaksi valmistetut voileipäkakut ovat perinteistä edullisempia valmistaa, sillä täyteaineksia kuluu huomattavasti vähemmän. Varaudu riittävällä määrällä kakkua, sillä suolaiset palat viedään käsistä!

Savulohirulla
n. 12 annosta

12 viipaletta Pågen Jättiranska tai muuta isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutus: 3 dl kala-, tai kasvislientä

Täyte:
200 g creme fraichea
500 g lämminsavustettua lohta
Santa Maria wasabi & sesame mausteseosta
1/2-1 ruukkua tilliä hienonnettuna
(paprikaa) pieneksi kuutioituna

Pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g creme fraichea
wasabi & sesame mausteseosta
100 g isoja katkarapuja
tilliä

viininsuolaheinää

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado ne leivinpaperille neljä vieretysten ja kolme peräkkäin.
Kostuta kylmällä tai haalealla kala-, tai kasvisliemellä.

Sekoita creme fraiche, putsattu lämminsavulohi, mausteseos, tilli ja paprika tahnaksi.
Levitä se kostutettujen leipien pinnalle ja kääri rullalle. Kiedo rulla leivinpaperin sisään.
Nosta kylmään hetkeksi tai yön yli.

Siirrä rulla tarjoiluvadille. Sekoita katkaraputuorejuusto, creme fraiche ja mausteet tasaiseksi ja levitä rullakakun päälle ja reunoille.
Koristele katkaravuilla, tillillä ja esimerkiksi viininsuolaheinällä.

Nämä kinkkumuffinit jäivät hieman lätysköiksi, enkä tiedä oliko vika tekijässä vai reseptissä.
Mutta ohje ohessa, jos joku haluaa nähdä mitä niihin on kätketty.
Kaikki tuli kuitenkin syödyksi.

Kinkkumuffinit
16 kpl

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 tl suolaa
150 g juustoraastetta
200 g kinkkurouhetta
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl pizzamaustetta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Vatkaa rasva ja kuivat aineet keskenään, lisää juustoraaste, kinkkurouhe, maito, munat, pizzamauste ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pieniksi kolmioiksi leikatut leivät maistuvat lastenkutsuilla ja illanistujaisissa, sekä juhlissa, joissa on useampaa laatua tarjottavaa. Annokset voivat olla pieniä, jolloin vieras tulee maistaneeksi erilaisia herkkuja.
Kun tarjottavaa on useampaa laatua, voit tehdä kolmioista lähes suupalan kokoisia.

Kinkkukolmioleivät
n. 27 kappaletta

1 pkt juustopaahtoleipää

Täyte:
250 g valmista tzatzikia
200 g creme fraichea
200 g kinkkusuikaleita tai -kuutioita
1 punainen paprika kuutioina
1 ruukku persiljaa silppuna
mausteita oman maun mukaan tarvittaessa
salaatinlehtiä

Leikkaa leivistä reunat.
Sekoita tzatziki, creme fraiche, kinkkusuikaleet, paprikakuutiot ja persiljasilppu keskenään.
Mausta tarvittaessa.
Jaa seos leipäviipaleille, laita puolelle määrälle salaatinlehdet.
Laita toinen leipä päälle ja leikkaa ne kolmioiksi.
Jos haluat tarjota pieniä kolmioita, leikkaa vielä nämä kolmiot kolmioksi.
Suojaa kelmulla tarjoiluhetkeen saakka.

Salaatit ovat ihania ja sopivat moneen tilanteeseen.
Pasta on myös mukava pohja salaatille, mutta alkaa olla jo kovin yleinen.
Bulgurilla ja couscousilla saat salaattiin uutta makua ja ilmettä.
Sekaan voit käyttää vaihdellen kasviksia, hedelmiä ja siemeniä.
Älä pihistele tuoreita yrttejä! Niillä saat uskomattoman ihanaa makua salaatteihin, eikä sekaan kovin montaa muuta ainesta tarvitakaan.
Joukkoon voi hyvin lisätä kalaa, broileria, kinkkua tai vaikkapa paahtopaistia.
Annos on reilu, mutta voit pienentää ohjetta omaan tarpeeseen sopivaksi.

Bulgursalaatti
n. 30 annosta

9 dl bulguria
2 l vettä
2 tl suolaa
2 sitruunan mehu
600 g salaattijuustoa öljyliemessä
1 kurkku kuutioina
400 g kirsikkatomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku herneenversoja

Mittaa bulgur suureen kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi ja suola.
Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä joukkoon.
Käsittele sillä aikaa salaatin ainekset.
Kun neste on imeytynyt, painele seos kauhalla tai lusikalla irtonaiseksi.
Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää salaattijuustokuutiot ja marinointilientä tarpeen mukaan. Näin et tarvitse salaatille erillistä kastiketta.
Lisää kuutioitu kurkku, puolitetut kirsikkatomaatit ja silputut aurinkokuivatut tomaatit.
Silppua lopuksi joukkoon basilika, minttu ja herneenversot.

Laita salaatti tarjolle laakealle vadille ja koristele yrtein.

Image Voit valmistaa salaatin edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä! Säilytä suojattuna.

Voileipäkakut kiinnostavat yhä edelleen juhlatarjoiluja suunnittelevia.
Mehevät voileipäkakut ovatkin herkullista pikkusuolaista, mutta niiden valmistus on myös melkoisen hintavaa ja aikaa vievää.
Herkullisen voileipäkakun voi valmistaa maistuvaksi rullaksi kääretortun tapaan.
Käytä täytteissä omia lempiaineksia.

Helppo ja nopea valmistaa ja säästät reilusti rahaa perinteiseen voileipäkakkuun verrattuna.
Pågenin jättiranskanleipä osoittautui käteväksi pohja-ainekseksi suuren kokonsa puolesta.

Välimeren rullakakku

12 viipaletta isoja paahtoleipiä

Kostutus:
n. 2 dl kasvislientä

Täyte ja kuorrutus:
n. 300 g valmista tzatzikia
150 g feta-, tai salaattijuustoa
1/2 ruukkua basilikaa
100 g miniluumutomaatteja
pala punaista paprikaa

Lisäksi:
50-100 g feta-, tai salaattijuustoa
punasipulirenkaita
tuoretta basilikaa
miniluumutomaatteja
oliiveja

Leikkaa leipäviipaleista kuoret.
Asettele ne leivinpaperin päälle vieretysten neljä vierekkäin ja kolme peräkkäin.
Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä.

Levitä puolet tzatzikista leipien päälle, ripottele pinnalle feta-, tai salaattijuustoa, silputtua basilikaa, paloiteltuja miniluumutomaatteja ja silputtua paprikaa.
Kääri tiukahkolle rullalle kelmun tai leivinpaperin sisään.
Anna levätä hetki kylmässä.

Avaa käärö ja kuorruta pinta tzatzikilla.
Koristele feta-, tai salaattijuustolla, punasipulirenkailla, basilikan lehdillä, miniluumutomaateilla ja oliiveilla.

Suklaakakut maistuvat kaikkina vuodenaikoina.
Helppo ratkaisu koristeluongelmaan on käyttää säilykehedelmiä tai marjoja ja kiehauttaa pinnalle kevyt hyytelösokerikiille.
Kahvi kuulostaa ehkä äkkiseltään erikoiselta yhdistelmältä kakun muiden makujen kanssa, mutta mielestäni se toimii erinomaisesti.

Kahden suklaan hyydykekakku
20-30 annosta

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
5 dl vispikermaa tai vaniljavaahtoa
2 prk vaniljarahkaa
180 g valkosuklaata (esim. Marabou Vinter vit)
200 g Marabou appelsiinikrokantti suklaata

1/2 dl kahvia tai vettä

Pinnalle:
2 prk säilykemandariineja valutettuna tai muita hedelmiä tai marjoja

3 dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria

2 dl vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille.
Leikkaa halkaisijaltaan 28-30 cm vuoan kokoinen pohja torttulevystä ja nosta se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon vaniljarahka.
Kiehauta kahvi tai vesi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte kahteen osaan.

Paloittele suklaat eri lautasille ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä noin puolentoista minuutin ajan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Voit halutessasi jättää osan suklaasta sivuun ja rouhia sen sattumiksi kakkutäytteeseen.

Sekoita toiseen täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja mahdollinen suklaarouhe.
Sekoita jäljelle jääneeseen täytteeseen sulatettu appelsiinikrokanttisuklaa ja mahdollinen suklaarouhe.

Kaada kostutetulle pohjalevylle vuokaan puolet täytteestä. Nosta kakku ja toinen täyte noin puoleksi tunniksi kylmään. Tarkkaile, etteivät ne jähmety liikaa.
Valuta varovasti toinen täyte päälle. Aloita pienellä kerroksella, jotta täytteet eivät sekoitu.

Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Levitä päälle valutetut mandariinilohkot.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kunnes liemi on kirkasta.
Sivele pullasudilla kiille mandariinien pintaan.
Nosta hetkeksi kylmään.

Irroita vuoka kakun reunoilta. Nosta kakku tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljalla.
Pursota kerma kakun reunoille.

Valmis marenkikakkupohja säilyy pitkään kuivassa paikassa, kuten myös valmiit moussejauheet.

Herkku valmistuu muutamassa minuutissa, mutta parhaimmillaan se on muutaman tunnin kylmässä seistyään.
Voi kuitenkin hyvin tarjota tuoreeltaankin.
Myös loistava makupala jälkiruoaksi.

Marenkikakku yllätysvieraille

2 valmista marenkikakkupohjaa
1 pkt Blå Band Valkosuklaa-nougat moussea
2 dl maitoa

pensasmustikoita ja vadelmia, tai muita marjoja tai hedelmiä

Vatkaa valkosuklaa-nougat moussejauhe ja maito vaahdoksi muutaman minuutin ajan.
Jaa täyte marenkikakkupohjalle ja nosta toinen pohja päälle. Levitä loput vaahdota pinnalle.
Koristele tuoreilla marjoilla.

Tämä omenapiiras on yksi parhaimmista omenapiiraista, jonka tiedän.
Gluteenittomilla jauhoilla valmistettuna se onnistui erinomaisesti. Piiraasta tuli upean kuohkea ja mehevä.

Gluteeniton Omenapiirakkaa
uunipellillinen

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
5-8 omenaa riippuen omenoiden koosta
n. 1- 1 3/4 dl sokeria
n. 2-4 tl kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.

Mamman marjapiiraanakin monelle tuttu piiras, joka on takuuvarmaa tarjottavaa.
Ihanan rapsakka pohja ja miellyttävä vaniljainen täyte kirpsakoilla puolukoilla maistuu ihanalta!

Puolukkapiirakka 

Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: puolukoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjat. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kahvipöydän mansikka-raparperikääretorttu (gluteeniton)

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mansikka-raparperihilloa (ohje hilloon tästä )

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
mansikkatomusokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
marsipaani-, tai sokerimassaruusuja tai muita koristeita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä hieman jäähtyneen tortun pinnalle mansikka-raparperihilloa.
Kääri tiukahkolle rullalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta se mansikkatomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sivele kääretortun pintaan ilmavasti.
Koristele sokeri, marsipaani-, tai sokerimassakukkasin.

Erilaiset maustetut rahkat maustavat peruspiiraat helpolla tavalla.
Maustettujen rahkojen joukkoon ei juuri tarvitse lisätä sokeria.
Tarkista maku ja lisää sokeria pienissä erin.
Pakastemarjoja käyttämällä saat kesän maun lautaselle syksyllä ja talvellakin.

Vadelmainen limetti-valkosuklaapiiras

150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria tai muuta sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g lime-valkosuklaarahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
200 g vadelmia

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Pudota lämpötila 175 asteeseen.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada piiraspohjan päälle.
Jatka paistamista noin puoli tuntia, kunnes täyte hyytyy ja pinta on saanut hieman väriä.