1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,17 / 5)
Ladataan...

Perunavohvelit sopivat lounaaksi, iltapalaksi, illanistujaisiin ja juhliin.
Voit irrottaa vohveleista osioita ja pursottaa täytteen päälle ja tarjota suupaloina.

Savulohi-perunavohvelit
12 annosta

600 g Nevalan Parhaat Perunamuusia
5 dl maitoa
3 kananmunaa
5-6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
ripaus suolaa
½ tl sitruunankuoriraastetta

Pinnalle:
400 g yrttituorejuustoa
200 g lämminsavulohta
muutama varsi tilliä
lime-pippuria myllystä

Lisäksi:
1 l vettä
ripaus suolaa
150 g pikkuparsoja

Mittaa valmis perunamuusi kulhoon ja lisää joukkoon maito, rikotut munat ja vehnäjauhot, sekä leivinjauhe. Sekoita.
Lisää vielä joukkoon sulatettu voi, ripaus suolaa ja hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta.
Anna taikinan levätä noin puoli tuntia ennen paistamista.
Paista kuumassa vohveliraudassa voinokareessa.
Valmista täyte.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja putsaa joukkoon savulohi.
Hienonna tilli ja lisää joukkoon yhdessä rouhitun lime-pippurin kanssa.
Sekoita ja tarkista maku.
Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa.
Lisää pikkuparsat ja anna kiehua muutama minuutti.
Valuta ja tarjoa parsat savulohitäytteen ja vohveleiden kanssa.

Reseptin on laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössa Nevalan Kypsät perunaherkut

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.