1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arvostelut, Keskimäärä: 4.50/5.00)
Ladataan...

Valmistujais-. ja lakkiaisjuhlapäivä lähestyy.
Iskeekö paniikki?
Tässä vinkki hieman erilaiseen tarjoiluun, jonka valmistus käy kätevästi ja kokemattomampikin keittiöihminen saa maistuvan tarjoilupöydän suhteellisen vähällä vaivalla.

Kesän juhlissa maistuu salaatit. Kun ainekset laitetaankin vaihteeksi erikseen omiin kippoihin, jokainen voi koota juuri sellaisen salaatin kuin haluaa.
Tarjolle voi kuitenkin koota muutaman valmiin salaatin. Niiden ei tarvitse olla monimutkaisia, sillä lisäaineksia jokainen voi ottaa mielitekojensa mukaan muista tarjoiluastioista. Tämä tarjoilu helpottaa myös ruoka-aineallergisten huomioimista, koska allergiaa aiheuttavat raaka-aineet voi ohittaa.

Muutama makea tarjottava kruunaa juhlahetken. Kata osa tarjoilusta pihalle tai parvekkeelle, mikäli ilma sallii ja se on muuten mahdollista.

Suunnittele ensin mitä haluat tarjota. Kirjoita ainekset ranskalaisilla viivoilla paperille ja tee mielikuvamatka pöydän äärelle.
Tee sitten kauppalista tarvittavista aineksista ja tarkasta, että kaapeistasi löytyy riittävä määrä astioita. Eripariset kipot, kupit, mukit ja vadit ovat suorastaan plussaa. Käytä jäätelömaljoja ja muita tavallisuudesta poikkeavia astioita tarjollelaittoon.
Vuokaleivästä voit kovertaa sisuksen ja täyttää sen vaikkapa levitteellä, nachoilla, suolakekseillä tai grissineillä.

Kun tarjolla on useaa laatua, ei määrien tarvitse olla lainkaan suuria.
Näistä tarjoiluista riittää purtavaa noin viidellekymmenelle.
Näiden tarjoilujen raaka-ainekulut ovat 250-300 euroa.

                

Kata pöytä valmiiksi jo edellisenä iltana. Silitä liina ja tee koekattaus. Kun astioita on paljon, voit jättää ne pöytään omille paikoille ja nimetä astiat sen mukaan, mitä niihin on tarkoitus laittaa. Tuotteet jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä, voi laittaa oikeille kohdille odottamaan purkkien avaamista.
Asettele kukiksi pöytään tuoreita mausteyrttejä kauniin värisiin kukkaruukkuihin, joista ruokailijat voivat napsia yrttejä annoksiinsa.

Mistä riittävä määrä lautasia ja ruokailuvälineitä?
Voit hyvillä mielin kattaa kesäpöytään iloisen väriset kertakäyttöastiat, tai jos haluat nähdä hieman vaivaa, paista juhlaväelle syötävät lautaset pehmeistä tortilloista.
Bake and Party myy hauskoja kulhomuotteja , joiden sisään painetaan tortilla ja vuokaa käytetään muutama minuutti uunissa. Tortilla saa hauskan muodon ja rapeana se toimittaa hyvin lautasen virkaa.
Paista kutakin ruokailijaa kohden yksi syötävä kulho ja varaa esille myös muita lautasia allergisia ja pikkulapsia varten.
Etolasta ja tukusta voi ostaa teräksen värisiä kertakäyttövälineitä, jotka näyttävät täysin ”oikeilta” ruokailuvälineiltä. Vasta niiden keveys paljastaa, että kyseessä on kertakäyttöiset ruokailuvälineet.

Couscous on trendikäs ja vieläpä edullinen salaatinpohja ja se kypsyy erittäin nopeasti. Pastaan verrattuna se on myös huomattavasti kiitollisempi säilyttää, sillä se ei turpoa ikävästi.

Broileri-couscoussalaatti

tilkka öljyä
600 g valkosipulimarinoituja broilerin fileesuikaleita

5 dl vettä
1 kasvis-, tai kanaliemikuutio
5 dl couscousia
yhden sitruunan puristettu mehu
1-2 ruukkua tuoretta minttua tai persiljaa
(1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna)

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista broilerin fileesuikaleet kypsäksi, nosta sivuun.

Kiehauta vesi ja liemikuutio, nosta pois liedeltä. Lisää couscous ja anna imeytyä muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon sitruunan mehu ja silppua sekaan tuoretta minttua.
Lisää broilerin fileesuikaleet ja halutessasi aurinkokuivattua tomaattia.
Tarkista maku.
Anna maustua hetki kelmun alla kylmässä ennen tarjoilua.

Itse tehty perunasalaatti on ihanaa! Tämän voit valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin.

Perunasalaatti

2 kg perunoita
3 isoa omenaa
1 sipuli
3 maustekurkkua
4 prk kermaviiliä
2 tl viinietikkaa
2 rkl sinappia
(suolaa)
(hieman maustekurkkujen lientä)
1 ruukku persiljaa silppuna

Keitä perunat kuorineen, anna jäähtyä. Kuori perunat, kuutioi ne. Silppua sipuli, kuutioi kuoritut omenat, samoin maustekurkut. Yhdistä ainekset.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon.

Ripottele sekaan persiljasilppua.

Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Revi suureen astiaan erilaisia salaatteja.

-2 ruukkua friseesalaattia
-1 pieni kerä punasalaattia
-1-2 ruukkua jääsalaattia
-50 g rucolaa
-1 rasia Napolitana Mix -seosta

Kaupan pakastealtaasta löydät todella herkulliset suolaiset Gourmet Snacks -suupalat. Pakkauksessa on 32 pientä ja tyylikästä pasteijaa neljässä eri maussa.
Varaa näitä herkkupaloja muutama per vieras.
Tässä pöydässä niitä oli 3 pakettia, eli lähes 100 herkkupalaa.

Voit myös paistaa esipaistettuja sämpylöitä ja valmistaa niille helpon levitteen.
Varaa yksi sämpylä ruokailijaa kohden.
Reilun määrän levitettä valmistat seuraavalla tavalla.

Valkosipuli-, tai persiljalevite

250 g voita
250 g maitorahkaa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai 1 ruukku tuoretta persiljaa silppuna

Vatkaa voi ja rahka sekaisin. Jaa seos halutessasi kahteen eri osaan ja mausta toinen esimerkiksi valkosipulimurskalla ja toinen persiljasilpulla.

Varaa tarjolle myös vaikkapa paahtopaistia tai muita leikkeleitä kaupan leikkelehyllyltä.

Kesällä tarjolle on kiva laittaa myös lämminsavustettua lohta. Omalla sähkösavustimella voit valmistaa lohen siten, että nostat sen pöytään juuri ennen vieraiden saapumista.

Suolaisiksi suupaloiksi maistuu erilaiset suolaiset keksit ja levitteet.

-LU TUC Pekoni
-LU TUC Sour Cream & Onion
-LU TUC Paprika
-LU TUC Original
-LU Ritz

-vuohenjuustoa
-tuoreita hedelmiä

Lihapullia
120 kpl

2 dl korppujauhoja
4 dl vettä tai kermaa
1 kg jauhelihaa
2 dl kuivattua sipulirouhetta
suolaa
mausteita maun mukaan
3 munaa

Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste, anna turvota hetki. Lisää joukkoon jauheliha, sipulirouhe, mausteet ja munat. Muotoile tasakokoisia pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Tarjolla:

-krutonkeja
-grissineitä
-2-4 punasipulia renkaina
– 1 purkki vihreitä oliiveja
-1 purkki mustia oliiveja
-1 iso prk ananaspaloja valutettuna
-500 g mozzarellahelmiä
-500 g pesto-mozzarellahelmiä ( sekoita mozzarellahelmien joukkoon vihreää pestoa maun mukaan)
-1 kg salaattijuustoa valutettuna
-n. 20 keitettyä, puolitettua munaa
-n. 1 kg tonnikalapaloja öljyssä valutettuna
-n. 1 kg säilykemandariineja valutettuna
-1-2 kurkkua kuutioina
-1 prk pikkukurkkuja
-1 kg miniluumutomaatteja
-1 prk hillosipulia
-1 prk marinoituja valkosipulinkynsiä
-1 kg rapuja valutettuna
-limettilohkoja
-1 prk jalapenoja
-1 pss nachoja
-1 prk aurinkokuivattua tomaattia
-1 prk vihreitä papuja
-muutama prk säilykeparsaa
-500 g raejuustoa
-1-2 pss salaattisekoitus -siemeniä
-wasabipähkinöitä
-Stifado sipulia öljyssä
-Gojimarjoja

-salaattikastikkeita
-oliiviöljyä
-Modena Balsamiviinietikka Spray

(määrät ovat viitteellisiä mainitulle vierasmäärälle)

Mausteyrtteinä:
herneenversoja
persiljaa
korianteria
basilikaa

Kata pihalle jälkiruoaksi makea pöytä.
Väriä ja iloista ilmettä saat eriparisilla ja värikkäillä astioilla, sekä erivärisillä keittiöliinoilla, joita voit asetella pöydälle sikinsokin.

Omiin suosikkihedelmiini lukeutuvaa litsiä ja sen sukulaista longania ei ole kovin laajalti saatavilla Suomessa.
Litsejä toki myydään sesongin aikaan jonkin verran, mutta hieman pienempää ja tasakuorista longania ei juuri löydy kuin keväisin etnisistä kaupoista. Säilykkeenä näitä herkkupaloja saa ympäri vuoden. Longan on litsiä hieman makeampi hedelmä, jossa on litsin tapaan sisällä kova, pyöreä kivi.

Danion markkinoille tuoma kausimaku Vadelma-litsi rahka kiinnosti heti ja halusin kokeilla sitä hyydytetyn kakun täytteeseen.
Litsin maku tulee esille juuri sopivasti. Tämä kakku on erityisellä tavalla positiivinen makuelämys ja sopii mainiosti kesän juhlapöytään. Pinnalle voit laittaa longaneiden tai litsien lisäksi tai tilalle tuoreita vadelmia.

Hyydytetty vadelma-litsikakku
n. 20-30 annosta

Pohja:
300 g LU Domino Vadelma -keksejä
n. 80 g margariinia tai voita
1 rkl maitoa tai vadelmamehua

TAI
n. 15 kpl savoiardikeksejä
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 1/2 dl vispikermaa
2x 180 g Danio Vadelma-litsi kausimaku rahkaa
300 g vadelmia
2 tl vaniljasokeria
sokeria tarvittaessa
2 rkl vadelmamehua

Pinnalle:
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 prk valutettuja säilykelonganeita tai litsejä TAI tuoreita kuorittuina ja kivet poistettuna
300-400 g tuoreita vadelmia

Jos käytät Domino Vadelma-keksejä, murskaa ne hienoksi ja sulata joukkoon rasva. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjainen vuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.

Mikäli valmistat pohjan savoiardikekseistä, asettele ne vieretysten vuoan pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää joukkoon vadelma-litsi rahka, vadelmat, vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vadelmamehu ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Lisää hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille.
Koristele vadelmilla ja longaneilla tai litseillä.

Tästä ei suklainen marenkiherkku parane!
Helppotekoinen makea tarjottava kesäjuhliin.
Täytteen suklaana voit kokeilla myös muita maustettuja suklaita, esimerkiksi Daim-, Minttukrokantti-, tai pähkinäsuklaata.

Suklainen Brita-torttu
20-25 annosta

Pohja:
250 g voita tai margariinia
2 dl Luomuruokosokeria tai Siro sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munan keltuaista
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
4 munan valkuaista
2 dl Siro sokeria
1 dl kaakaotomusokeria
(100 g mantelirouhetta tai mantelilastuja)

Täyte:
3 dl vispikermaa
200-300 g vaniljarahkaa
3-4 banaania viipaleina
1 tl vaniljasokeria
300 g Marabou Appelsiini-krokanttisuklaata
tuoreita vadelmia

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina kahdelle pellille leivinpapereiden päälle. Taikinaa tulee melko ohut kerros, joten älä huolestu.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten vähän kerrallaan Siro sokeri ja kaakaotomusokeri.
Levitä seos taikinalevyjen päälle ilmavasti. Ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta tai mantelilastuja.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä alimmainen levy tarjoiluvadille tai foliolla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma, lisää vaniljarahka ja vaniljasokeri.
Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen.
Levitä täyte paksusti toisen Brita-pohjan päälle, viipaloi päälle banaanit. Nosta pinnalle varovasti toinen levy.
Ripottele pinnalle tuoreita vadelmia.
Siivilöi halutessasi tomusokeria.

Suuri malja täynnä herkkukeksejä ei jätä ketään kylmäksi.

Tässä vadissa LU -keksejä:
-Jaffa -keksejä
-Domino Minttu
-Domino Vanilja
-Domino Vadelma
-Domino Ananas
-Domino Banaani
-Fanipala Mochaccino
-Fanipala Tuplasuklaa
-Fanipala Mansikka-vanilja
-Carneval Marjanumerot

Jäätelöä
tuoreita mansikoita
ruokosokerisiirappia, vaaleaa siirappia, agavesiirappia

Tarjoa jäätelön seurana tuoreita mansikoita ja kastikkeina erilaisia siirappeja. Yllämainitut siirapit ovat kaikki mietoja ne sopivat hyvin kastikkeiksi ja mansikoiden dippailuun.

Muista varata paljon kylmää juomaa hellepäivien juhlahetkiin!
Mikäli omistat Soda Stream -laitteen, voit laittaa sen esille siten, että jokainen voi valmistaa haluamansa makuista limua.

Muistathan varata myös kuohujuomaa!

Katso tästä ihastuttava alkoholittoman juoman resepti.

Iloisia juhlahetkiä!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.