1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,20/5)

Pääsiäinen on kevään juhla, joka ajoittuu luonnon heräämisen ajankohtaan. Pajunkissat puhkeavat hopeisen pehmoiseen loistoonsa ja pihanurmelta alkaa putkahdella narsisseja ja pian tulppaanejakin.

Nyt nautitaan tyylikäs ateria.
Pääsiäisen menu löytyy myös Hellapoliisin Kodin Juhlakirjasta (2014)

Pääsiäisen menu neljälle:

Katkaravuilla täytetyt munanpuolikkaat
Vuohenjuustosalaatti
Karitsan fileetä ja punaviinikastiketta
Rosmariini-uunijuurekset
Appelsiini-halvarahka

Täytetyt munanpuolikkaat maistuvat alkupalaksi raikkaan vuohenjuustosalaatin kanssa.

Katkaravuilla täytetyt munanpuolikkaat
8 kpl

4 keitettyä kananmunaa
100 g maustettua tuorejuustoa (yrtti, kylmäsavulohi tms.)
150 g katkarapuja (pakaste tai säilötty)
1 dl tillisilppua
limepippuria rouheena
ripaus suolaa

Kuori keitetyt munat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi.
Laita keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuusto, katkaravut ja tillisilppu.
Vatkaa ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Mausta limepippurilla ja suolalla.
Tarkista maku.

Pursota täyte munan puolikkaille ja koristele halutessasi katkaravuilla tai yrteillä.

Muutamasta herkullisesta raaka-aineesta koottu salaatti maistuu alkupalana tai ruoan lisänä.
Vuohenjuuston voit vaihtaa halutessasi myös fetajuustoon tai mietoon mozzarellaan.
Grillattua munakoisoa myydään öljyssä säilöttynä kaupoissa. Tilalla voit käyttää myös liemessä säilöttyä paprikaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Vuohenjuustosalaatti
4 annosta

70 g rucolaa
290/160 g grillattua munakoisoa öljyssä valutettuna
150 g cashew-pähkinöitä
½ kurkku paloiteltuna
2-3 dl vihreitä rypäleitä

180 g vuohenjuustoa
tummaa balsamicokastiketta

Levitä rucola tarjoiluvadille tai kokoa annokset suoraan annoslautasille.
Valuta grillattu munakoiso ja paloittele hieman pienemmäksi.
Paahda cashew-pähkinät kuumassa pannussa koko ajan käännellen.
Viipaloi tai paloittele vuohenjuusto.
Lisää kaikki ainekset rucolan joukkoon ja valuta kastikkeeksi tummaa balsamicokastiketta.
Rouhi pinnalle mustapippuria.

Mieto ja murea karitsa on juhlavaa tarjottavaa. Karitsaa voi olla toisinaan haasteellista löytää. Kurkista silloin kaupan pakastealtaaseen.
Ota sulaneet karitsan fileepihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä.
Valmista seuraksi herkullinen punaviinikastike.

Karitsan fileetä
4 annosta

voita
4 kpl (noin 600 g) karitsan ulkofileepihvejä
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Jos fileepihvit ovat paksuja, nuiji niitä kevyesti kelmun alla nyrkillä hieman ohuemmaksi.
Kuumenna voi pannulla.
Paista karitsan fileepihveihin pinta molemmin puolin.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita pihvit uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
Anna vetäytyä folion alla muutama minuutti ennen tarjoilua.

Maukas punaviinikastike kruunaa murean liha-aterian.

Punaviinikastike
4 annosta

2 dl lihalientä (2 dl vettä + ½ pala lihaliemikuutiota)
½ dl balsamiviinietikkaa
½ dl kahvia
¾ dl sokeria
2 dl punaviiniä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Tarkista maku.

Hunajalla maustetut rosmariini-uunijuurekset maistuvat murean karitsan fileen kanssa.

Rosmariini-uunijuurekset
4-6 annosta

500 g bataattia
2 isoa porkkanaa
1 iso palsternakka
2 isoa punasipulia
4 keskikokoista perunaa
50 g voita
2 tl rosmariinia
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl hunajaa

Kuori bataatti, porkkanat, palsternakka ja punasipulit.
Leikkaa lohkoiksi.
Pese perunat ja paloittele ne kuorineen.
Kuumenna voi kattilassa tai paistokasarissa.
Lisää juurekset ja kääntele hetki.
Lisää rosmariini, suola ja mustapippuri sekä hunaja.
Kiehauta.

Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Halvalla maustettu appelsiinirahka on virkistävä ja hienostuneen makuinen jälkiruoka, jonka voit valmistaa jo etukäteen jääkaappiin.

Halvalla maustettu appelsiinirahka
4-6 annosta

2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2-3 appelsiinia
1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä
¾ dl sokeria
50 g appelsiinihalvaa

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja kuutioi joukkoon.
Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla.
Murusta joukkoon halvaa.
Tarkista maku.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Pääsiäisen menu löytyy myös Hellapoliisin Kodin Juhlakirjasta (2014)

Menun laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.