1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

Kevään juhlasesonki alkaa olla käsillä ja juhlatarjoilut mietityttävät monia. Pikkusuolaiset maistuvat toki muutenkin illanistujaisissa tai ihan iltapalanakin. Monilla on ruokarajoitteita ja se hämmentää tarjoilujen tekijää. Olisi mukavaa, että mahdollisimman moni tarjottava sopisi kaikille. Oletko tullut ajatelleeksi, että Maalahden Limppu on vegaanista ja siksi se on mitä mainioin raaka-aine tarjoiluun. Se pysyy myös mehevänä pitkään.
Valmista herkullinen hummus osittain tai kokonaan linsseistä.
Voit maustaa sosetta porkkanasoseen sijaan myös muilla vihannessoseilla, kuten punajuurisoseella tai bataattisoseella.

Linssihummus ja Maalahden Limppua
20-30 kpl

600 g kypsiä, punaisia linssejä, valutettuna
1 dl porkkanasosetta
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tahinia
ripaus juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä tai seesamiöljyä
ripaus suolaa
½ limen tai sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
(½ punainen chilipaprika)

Lisäksi:
1-2 pakettia Maalahden Limppua
sinimailasen ituja tai muita ituja tai versoja

Valuta linssit ja laita ne tehosekoittimeen yhdessä porkkanasoseen kanssa.
Lisää joukkoon tahini, juustokumina, oliivi- tai seesamiöljy, ripaus suolaa ja limen tai sitruunan puristettu mehu. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria myllystä. Halutessasi halkaise chilipaprika, poista siemenet ja lisää chilipaprika tehosekoittimeen.
Pyöräytä tahnaksi. Voit jauhaa sen sileäksi tai jättää sattumia.
Tarkista maku.

Tarjoa Maalahden Limpun kanssa siten, että jokainen voi annostella tahnaa itse, tai leikkaa Maalahden Limpusta paloja ja lusikoi pinnalle täytettä.

Tarjoa seuraksi sinimailasen ituja tai muita ituja tai versoja.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Maalahden Limppu

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.