1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 4,57/5)

Tänä kesänä pienetkin kesäjuhlat ovat entistä arvokkaampia. Nyt kokoonnutaan perheen tai ystävien kesken nauttimaan yhdessä olosta ja hyvästä ruoasta. Ideoimme tämän kesäruokamenun teille yhdessä energiapalveluyhtiö Väreen kanssa. Väre on sähköyhtiö, jonka tavoitteena on myydä mahdollisimman vähän sähköä. Heidän kulmakivinään toiminnassa on vastuullisuus sekä palvelut, joilla energiakulutusta sekä hiilijalanjälkeä on mahdollista merkittävästi vähentää. Väreen asiakkaat voivat hyödyntää sähkönkulutuksen seurannassa kätevää Väppi-palvelua, joka päivittää asiakkaille nähtäväksi lähes reaaliaikaista dataa sähkönkulutuksesta sekä vinkkejä energiankulutuksen pienentämiseen. Tämä puolestaan mahdollistaa sen, että voi itse havaita mitkä toiminnat kotona tai mökillä kasvattavat sähkölaskua ja mitä silloin asialle kannattaisi tehdä. Suunnittelimme teille mahdollisimman ilmastoystävällisen kesämenun. Tutustu Väreen palveluihin ja muihin etuihin, kuten kätevään Avainturvaan Väreen kotisivuilla.

Valmista koko menu tai osa siitä kesäpäivää juhlistamaan. Huomioi että kesäjuoman valmistus on syytä aloittaa vähintään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kesämenu neljälle:

Muikkuleivät
Kirkas perunasalaatti
Täytetyt kesäkurpitsat

Raparperi-kaurapaistos ja marinoituja mansikoita
(Katso ohje Väreen sivuilta)


Raikas raparperi-mansikkajuoma
(Katso ohje Väreen sivuilta)

Muikut ja saaristolaisleipä ovat erottamaton osa kesää. Molempia voit ostaa myös valmiina, mutta toki itse paistetut muikut ovat herkullisia ja niistä tulee ilmoille ihana tuoksu.

Muikkuleivät

Muikkuleivät
4 annosta

1 pieni saaristolaisleipä
200 g muikkuja putsattuina
1 ½ dl vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
1 tl suolaa
50 g margariinia

Lisäksi:
50 g margariinia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi ja säilytä suojattuna tarjoiluhetkeen asti. Huuhtele muikut ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Laita lautaselle vehnä- tai ruisjauhoja ja suolaa, sekoita. Kääntele muikut jauhoissa. Paista kuumalla pannulla margariinissa. Valmista levite. Sekoita margariinin joukkoon hienonnettu ruohosipuli tai tilli ja sekoita tasaiseksi. Voitele leivät ruohosipulilevitteellä ja nauti paistettujen muikkujen kanssa.

Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti on mainio lisäke kesäpäivään. Nauti sellaisenaan tai muun ruoan kanssa.

Kirkas perunasalaatti
4 annosta

vettä
1 tl suolaa
800 g varhaisperunoita
½ purjosipuli
3-4 maustekurkkua
2 omenaa
3 rkl kaprismarjoja
½ ruukkua persiljaa
½ dl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
2 rkl sinappia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Laita vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja pestyt varhaisperunat. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Pienet perunat voi laittaa salaattiin kokonaisina. Isommat voi leikata sopiviksi suupaloiksi.
Halkaise purjosipuli pitkittäin ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi tai suikaloi kuoritut omenat ja hienonna kaprismarjat. Hienonna persilja ja sekoita ainekset keskenään. Sekoita rypsiöljy, viinietikka, sinappi ja suola keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Rouhi joukkoon vielä hieman mustapippuria
myllystä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Täytetyt kesäkurpitsat

Ihana kesäherkku valmistuu uunissa tai grillissä. Täytteenä voit käyttää myös muita kasviksia oman makusi mukaan.

Täytetyt kesäkurpitsat
4 annosta

2 kesäkurpitsaa
1-2 rkl rypsiöljyä
2 tomaattia
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
½-1 punainen mieto chili
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1-2 tl kuivattua rakuunaa

Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Koverra
kesäkurpitsasta sisus ja jätä myöhempää käyttöä varten. Laita kesäkurpitsat grilliin tai uuniin 200 asteeseen ja pirskota pinnalle hieman rypsiöljyä. Anna kurpitsoiden pehmetä. Hienonna veitsellä kurpitsan sisus. Leikkaa tomaatit ja sipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää hienonnettu kurpitsa, tomaatti, sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele hetki, kunnes seos pehmenee. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Mausta seos suolalla ja kuivatulla rakuunalla. Jaa seos koverrettujen kurpitsoiden täytteeksi ja
grillaa tai jatka kypsennystä uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Raparperi-mansikkajuoma

Raikas raparperi-mansikkajuoma
(Katso ohje Väreen sivuilta)

Raparperi-kaurapaistos

Raparperi-kaurapaistos ja marinoituja mansikoita
(Katso ohje Väreen sivuilta)

Menun laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Väre-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.