1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kauden kasvikset nautitaan tietysti dippaillen. Valitse tarjoiluun erivärisiä kasviksia ja valmista seuraksi muutama erilainen dippikastike. Hyödynnä maustamisessa myös tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja valmiita maustekastikkeita sekoittamalla maustamattoman jogurtin joukkoon.

Kasviksia ja dippikastikkeita
4 annosta

2 vartta lehtiselleriä
4-6 porkkanaa
puolikas keskikokoinen kukkakaali
pieni kyssäkaali
1 kurkku

Dippikastike 1:
200 g levittyvää sulatejuustoa
1-2 rkl vihreää tai punaista pestokastiketta

Dippikastike 2:
200 g kermaviiliä
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus chilijauhetta

Dippikastike 3:
200 g kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
50 g pehmeää vuohenjuustoa
2-3 rkl hienonnettua rucolaa
1 pieni valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä

Huuhtele lehtisellerinvarret ja leikkaa tikuiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat tikun mallisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele kyssäkaali ja leikkaa vielä kurkku samoin.
Asettele vadille sekaisin tai väreittäin.
Valmista dippikastikkeet.
Sekoita levittyvän sulatejuuston joukkoon pestokastike. Tarkista maku.
Sekoita kermaviilin joukkoon valkosipulijauhe ja chilijauhe. Tarkista maku.
Sekoita kermaviilin tai maustamattoman jogurtin joukkoon pehmeää vuohenjuustoa, hienonnettua rucolaa, hienonnettua valkosipulia ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.