1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arvostelua, keskiarvo: 4,14 / 5)
Ladataan...

Juhlatarjoiluja (20 henkilöä)

Juhlatarjoiluja (20 henkilöä)

Juhlatarjoiluja (20 henkilöä)

Juhlatarjoiluja (20 henkilöä)

Näissä
tarjoiluissa on myös vanhoja tuttuja ohjeita, mutta ajattelin laittaa
kokonaisuuden juhlatarjoilut-kategoriaan malliksi yhdestä
tarjoilulajitelmasta.

Nämä tarjoilut tein siis tätini anopille hänen 60-vuotisjuhliinsa. Määrä on n 20:lle hengelle.

Koska multa on pyydetty myös hinta-arvioita, toteutan ensimmäisen kerran sen tässä.

Näiden
leivonnaisten raaka-ainekulut olivat n 80 euroa. Kulut voivat
käytännössä olla hieman jotain muuta, sillä osa aineista oli jo
kaapissa ja toisaalta joitakin tuotteita joutuu ostamaan enemmän kuin
tarvitsisi. Mutta jos ajatellaan ihan pelkästään määriä, joita tähän
käytin, hinta on tuo.

Voileipäkakku toteutettiin synttärisankarin toiveesta vain vaaleasta leivästä.

Voileipäkakku


40 viipaletta Reilu vehnäleipää
2 lihaliemikuutiota liuotettuna noin 1,2 litraan vettä

täyte yksi


300 g valkosipulituorejuustoa
200 g creme fraichea
1 punainen paprika

täyte 2:


200 g creme fraichea
300 g palvikinkkua palana
100-200 g voileipäpikkelssiä tuubista

persiljaa

päällä:


400 g ruohosipulituorejuustoa
100-200 g majoneesia

koristeena:


300 g palvikinkkua viipaleina
100 g meetwurstia


rypäleitä
kirsikkatomaatteja
1 ruukku persiljaa
 

Leikkaa
leivistä reunat. Liuota 2 lihaliemikuutiota tilkkaan kiehuvaa vettä ja
lisää vettä sen verran, että valmista lientä on n 1,2 litraa.

Laita
tarjottimelle alimmaksi kakkupaperi, päälle valkoinen leivinpaperi.
Lado neljä leipää peräkkäin kahteen riviin vieretysten. Kostuta
jokainen leipä n 2 ruokalusikallisella lihalientä.

Tee täytteet:

Vatkaa valkosipulituorejuusto ja creme fraiche sekaisin, pilko joukkoon paprika pieniksi kuutioiksi.

Jauha kakkostäytteen ainekset sekaisin leikkurinterällä tai sauvasekoittimella tahnaksi.

Laita täytteitä vuorovälein. Kerroksia kakussa on yhteensä viisi, jolloin täytettäviä välejä on neljä.

Kiedo alla olevan leivinpaperin liepeet tiiviisti kakun ympärille ja päälle, nosta painoksi leikkuulauta ja laita kylmään.

Tasoita seuraavana päivänä tarvittaessa kakun reunoja.

Vatkaa sekaisin tuorejuusto ja majoneesi, levitä kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele mielesi mukaan.

Poista lopuksi leivinpaperin reunat repimällä. 

Hyydytetty savulohikakku


300 g Real-viipaleita murustettuna
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa tai vettä
1/4 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 dl hienonnettua tilliä 


Täyte:


7 liivatelehteä
3/4 dl sitruunamehua
250 g piparjuuri- TAI valkosipulituorejuustoa
200 g kevyt ranskankermaa
1/2 ruukkua ruohosipulia pieneksi pilkottuna
2 dl kurkkua pieninä kuutioina
300 g lämminsavulohta
2 tl sokeria
1/2 dl tillisilppua
1 tl sitruunapippuria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

Murenna ruisleipä muruiksi. Sekoita joukkoon muut pohjan aineet. Painele irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Pehmennä liivatelehtiä runsaassa vedessä viitisen minuuttia ja sulata ne sitten kuumaan sitruunamehuun, jäähdytä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon ranskankerma. Lisää muut täyteaineet, lopuksi kermavaahto nostellen.

Kaada seos näkkileipäpohjan päälle ja hyydytä peitettynä kylmässä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat ja siirrä torttu tarjoiluvadille, koristele mielesi mukaan.

Kakkuun
tein koristeeksi pienen marsipaanilaatan, johon kirjoitin vuosiluvun
Bake and partyn elintarvikekynällä. Ruusuun tuputtelin siveltimellä
hieman hohtavaa vaaleanpunaista kimallepulveria, samaisesta firmasta.
Pienet kukat otin pikkuisella kukkamuotilla. 

Mustikkamousse-mansikkamousse-täytekakku

Pohja:

Tässä
on kahdeksan munan kakkupohja tehty sillä periaatteella, että kaikkia
aineksia on tilavuusosina saman verran: munia, sokeria ja jauhoja,
joista osa on perunajauhoja, osa vehnäjauhoja + 4 tl leivinjauhetta.

Kakku on kostutettu vanilja-maidolla (maitoa + vaniljasokeria)

Yhdessä välissä on mansikkamoussea, toisessa mustikkamoussea.

Vuoraa
kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle
päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle mustikkamousse.
Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle
mansikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä
jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Päällä on noin 300
g pakastemansikoita ja desin verran mustikoita, sekä  kolmesta
desilitrasta vettä + 1,5 desistä hyytelösokeria keitetty kiille.

Mansikkamousse:


7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna
 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

 Sekoita
keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja
soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen
desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto.

Mustikkamousse:


6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300g mustikoita soseutettuna 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita
keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja
soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen
desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto.

Kumoa kakku seuraavana päivänä.

Asettele
pinnalle jäiset marjat, keitä hyytelösokerista ja vedestä kiille
pakkauksen ohjeen mukaan. Nostele sokeriliemi marjojen päälle. Pursota
reunoille ja päälle kermaa tai Flora vispiä.

Isolla tyllalla reunoille ja päälle kermaa/Flora vispiä kuluu n. 7,5 dl. 

Wienerleivät


50-60 kpl
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
5 tippaa karvasmanteliaromia


Päälle:


Paistonkestävää vadelmamarmeladia


Koristeeksi: 2dl tomusokeria, 1rkl vettä, ripaus vaal.pun elintarvikeväriä

Vatkaa
pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen
vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja karvasmanteliaromi,
sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat
uunipellin pituisiksi tangoiksi  ja nosta leivinpaperilla vuoratulle
pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se
marmeladilla. Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna
jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun,
mutta pursotettavan seoksen, värjää halutessasi ripauksella
elintarvikeväriä. Pursota seosta marmeladiraidan  viereen, tai valuta
lusikalla. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.