1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arvostelua. Keskiarvo: 3,56/5)

Toisinaan on mukava kutsua ystäviä kylään. Vaikka tarkoitus olisikin jatkaa iltaa pidempään, selviää tarjoiluista helpolla, kun valmistaa ensin lämpimän aterian. Ruokapöydän äärellä voi vaihtaa kiireettömästi kuulumiset ja jos mieli tekee, voi helppoa pikkusuolaista varata myöhemmin illalla tarjottavaksi.

Illallinen ystäville
10-12:lle

Intialaistyyppinen Broileri-curry

800 g perunoita
600 g bataattia
600 g porkkanoita
400 g kukkakaalia

2-3 rkl ruokaöljyä, voita tai ghitä
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl inkivääriä silppuna tai inkivääritahnaa
3 tl garam masalaa
4 tl currya jauheena
4 tl paprikajauhetta
400 g sipulia silppuna
1,3 kg broilerin fileesuikaleita
1 1/2 kg tomaattimurskaa
2-3 tlk kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Kuori ja kuutioi ensin kasvikset. Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, garam masala, curry ja paprikajauhe, sekoittele hetki öljyssä. Lisää sipulisilppu ja broilerin fileesuikaleet. Paista broileriin väri kauttaaltaan. Lisää joukkoon kasvikset, kääntele hetki. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Tarjoa seuraksi pehmeitä Naanleipiä ja Kurkku-raitaa.

Naan-leivät
24 kpl

6 dl vettä
75 g tuoretta hiivaa
3 tl suolaa
3 tl sokeria
1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl jugurttia
3 munaa kevyesti vatkattuna
3 tl leivinjauhetta
n. 18 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
sulatettua voita
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, öljy ja jugurtti, sekä kevyesti vatkatut munat. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kohota taikinaa noin tunti liinan alla lämpimässä.
Jaa taikina 24 osaan ja kaulitse soikeiksi kiekoiksi. Voitele voilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 225 asteessa 5-8 minuuttia.



Kurkku-Raita

1 kurkku
6 dl jugurttia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa

Salaatti

Muutama ruukku salaattia
reilusti tuoretta korianteria
reilusti tuoretta minttua

Lado laakealle vadille reilun kokoisina paloina salaatinlehtiä ja tuoreita yrttejä varsineen.

Jälkiruoka:
Kahvia ja Piparinen porkkanakakku

Piparinen porkkanakakku

4 munaa
2 dl öljyä
300-350 g raastettua porkkanaa
2 dl taloussokeria
2 dl fariini-, tai Muscovadosokeria
hieman reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia

Kuorrutukseen:

200 g maustamatonta sulatejuustoa
n. 2 dl Ruokotomusokeria
1 tl vaniljasokeria

5-6 piparkakkua murustettuna

Sekoita keskenään munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan ja paista noin 50 minuuttia 175 asteessa. Kumoa kakku ja jäähdytä se.

Sekoita keskenään kuorrutteen sulatejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Levitä kakun pinnalle. Ripottele pinnalle murustettuja piparkakkuja.