1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Joulupöydän odotetuin herkku lienee joulukinkku.
Kinkun paistamista kannattaa pohtia riittävän ajoissa, jotta kinkku onnistuu varmasti.
Ota pakastekinkku sulamaan jo hyvissä ajoin. 8-12 kiloinen kinkku vaatii sulatusaikaa jopa 4-5 päivää, pienempikin muutaman päivän. Kinkku tulee sulattaa aina jääkaapissa.

Kinkun paistaminen meheväksi onnistuu leivinpaperiin käärittynä. Kokeile!

Perinteinen joulukinkku

Tarvitset:
Joulukinkku
SAGA Foliota
SAGA Leivinpaperia
paistolämpömittari

Lisäksi:
munankeltuainen
sinappia
korppujauhoja
(nelikoita)

Ota kinkku huoneenlämpöön lämpenemään. Varaa tunti aikaa per lihakilo.
Suojaa reunallinen uunipelti foliolla.
Laita pellille reilun kokoinen pala leivinpaperia. Laita toinen samanlainen pala ristikkäin.
Nosta päälle kinkku kamarapuoli ylöspäin. Käännä paperit kinkun ympärille siten, että kinkku on tiiviisti paperin sisällä.
Paina kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
Kun sisälämpötila näyttää 8-15 astetta, on kinkku valmis uuniin.
Lämmitä uuni 200-asteeseen. Paista kinkkua 200-asteessa ensimmäinen tunti ja tiputa lämpötila sitten 100-asteeseen.

Kinkku on kypsä, kun sisälämpötila näyttää 74-astetta. Murean kinkun sisälämpötila on 83-astetta.
Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, paista kinkkua noin 1,5 tuntia per lihakilo.

Ota kinkku pois uunista, mutta älä poista lihalämpömittaria., jotta liha pysyy mehevänä. Anna kinkun seistä noin puoli tuntia.
Poista mittari ja avaa käärö varoen. Voit ottaa liemen halutessasi talteen ja valmistaa siitä kastikkeen kinkulle. Mikäli liemelle ei ole käyttöä, hävitä se maitotölkkiin säilöttynä sekajätteen mukana. Viemäriin kaadettuna kinkun rasva tukkii putkistot.

Poista kinkusta verkko ja leikkaa veitsellä kamaraa pois. Sivele kinkun pinta munankeltuaisella ja sinapilla. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Käytä kinkkua vielä 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.
Koristele halutessasi neilikoilla, mutta huomioi, että neilikat antavat lihalle voimakkaan maun.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.