1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Jouluähkyn helpottamiseksi pienet suupalat  ovat tervetulleita.
Nämä pienoisjoulutortut ilahduttavat, sillä ne ovat  paitsi tietysti herkullisia, myös suloisia.
Täytteeksi voit toki perinteisen luumumarmeladin sijaan käyttää myös muita paistonkestäviä marmeladeja.

Minijoulutortut
40 kpl

500 g lehtitaikinalevyjä
200 g luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia
Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle:
tomusokeria

Laita lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperiarkin päälle.
Leikkaa levyt neliöiksi ja neliöt vielä pieniksi neliöiksi.
Laita jokaisen neliön pinnalle nokare paistonkestävää marmeladia.
Leikkaa neliön jokaiseen sivuun pieni lovi siten, että joka toisella sivulla se on alalaidassa ja joka toisessa ylälaidassa. Käännä nämä yhdessä kohti keskustaa siten, että torttuihin jää kauniit sakarat.
Voitele taikinaosat rikotulla kananmunalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.