1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 3,67 / 5)
Ladataan...

Hei kaikki!

Olen koonnut teille listan, jonka alta löytyvät linkit suoraan jouluisiin resepteihin.
Jouluaattoilllan Menu sisältää ohjeita vuosien takaa, joita kannattaa myös silmäillä.
Toivon, että tästä on teille iloa ja apua!
Mukavaa joulun aikaa!

jouluhalko

Makeat leivonnaiset

Joulupullat

Piparipullat

Jouluinen pullapitko

Englantilaiset joulutortut

Sitruksinen jouluhalko

Vaniljainen luumutorttu

Glögikakku

Hyydytetyt kakut

Suklainen rommi-rusinakakku

Luumukakku

Marianne-kakku (ei liivatetta)

Glögijuustotorttu

Piparisuklaakakku

Joulukakku

hunajainen maustekakku

Kahvikakut

Piparinen piimäkakku

Hunajainen maustekakku

Taatelikakku

Viikunakakku

Pätkiskakku

Pähkinäinen piimä-tyrnikakku

Appelsiini-suklaakakku

Arabialainen maustekakku

puolukkajäädyke

Jäätelöt ja jäädykkeet

Lakkajäädyke

Mariannejäädyke

Puolukkajäädyke

valkosipulisilakat

Kalaruoat

Lasimestarin lohi

Savunmakuinen graavilohi

Valkosipulisilakat

riisifrutti

Jälkiruoat

Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli

Glögikiisseli

Pipari-suklaavaahto

Bataatti-porkkanalaatikko

Marenkileivonnaiset

Piparinen karpalo-marenkikakku

Piparkakku -karpalo ja arrakkimarenki

tervamarinoitu kynsi

Joululaatikot ja kasvikset

Bataatti-porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Nopea lanttulaatikko

Punajuuri-aurajuustopaistos

Uunijuurekset

Maksalaatikko

Imelletyn perunalaatikon ohje alinna

suolainen piiras

Salaattikastikkeet ja säilykkeet

Paholaisen salaattikastike

Tervamarinoidut valkosipulinkynnet

Piparjuuri -ja tervasinappi

piparitötterö

Suolaiset leivonnaiset

Suolaiset joulutortut

joulusuklaat

Pikkuleivät

Piparitötteröt

Piparipallerot

Vadelma-pikkuleivät

Haarukkaleivät


kinkun paistaminen

Karkit

Joulusuklaa

Joulunamit

Applesiini-vaahtokarkit

Joulun suklaanamit

Brigadeirot

Tryffelit

Jääkarkit

Glögikakku

Juhlatarjoiluja
sekä kinkku

Jouluaattoillan menu

Kinkun paistaminen

Imelletty perunalaatikko eli hämäläinen perunatuuvinki

2½ kg perunoita (esim. Rosamunda tai Van Gogh eli jauhoista lajiketta)
vettä
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
50-100 g voita tai margariinia
n. 3 tl suolaa
(2 rkl siirappia ja/tai sokeria)

Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan). Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja. Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä. Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen. Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.

Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä.
Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.