1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,63 / 5)
Ladataan...

Jouluinen suolapähkinäkakku on mainio joululahja. Leivo kakuksi tai laita ainekset kannelliseen hillopurkkiin kerroksittain.
Kirjoita resepti kauniille paperille ja anna purkin mukana.

Jouluinen suolapähkinäkakku
12-15 annosta

2 dl sokeria
2 dl Semper FinMix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl Semper Grovmix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista että ovat vehnättömiä)

Lisäksi:
200 g voita tai margariinia
3 munaa

Jos annat ainekset purkissa, laita sokeri erilliseen pussiin ja sido nauhalla.
Laita kuivat ainekset kerroksittain lasipurkkiin.

Kirjoita mukaan resepti:

Jouluinen suolapähkinäkakku
12-15 annosta

Tarvitset lisäksi:
200 g voita tai margariinia
3 munaa

2 dl sokeria
2 dl Semper FinMix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl Semper Grovmix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista että ovat vehnättömiä)

Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
hienonnettuja suolapähkinöitä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina voideltuun ja hienonnetuilla suolapähkinöillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.
Paista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellaoliisi: Yhteistyössä Semper

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.