1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 1,00 / 5)
Ladataan...

Perusmurekemassaa eri tavoin maustamalla saa helposti herkullisia ruokia.
Massa taipuu niin pihveiksi, pyöryköiksi kuin murekkeiksikin.
Kiireisenä päivänä on helppo muotoilla mureke uuniin ja nautiskella ihanasta tuoksusta joka leviää kotiin.

Välimeren mureke

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
500 g jauhelihaa
1 muna
1 sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
5-6 isoa aurinkokuivattua tomaattia silppuna
valkosipulirouhetta tai 3 kynttä tuoretta valkosipulia murskana

Välissä:
120 g punaista pestoa
5-10 vihreää oliivia silppuna
1/2 prk (40/80 g) Fallini Grani di Sole kuivattua juustoraastetta (maustettu tomaatilla, valkosipulilla ja paprikalla)

Pinnalla:
n. 5 isoa aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
1-2 dl juustoraastetta

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi, anna turvota muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon jauheliha, muna, sipulisilppu ja mausteet, sekä silputut aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli. Sekoita massa tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille suurinpiirtein pellin kokoiseksi levyksi.
Levitä pinnalle punainen pesto, sekä silputut oliivit. Ripottele pinnalle kuivattu juustoraaste.

Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Ripottele murekkeen pinnalle aurinkokuivatut tomaatit, peitä ne runsaalla määrällä juustoraastetta (muuten palavat uunissa).

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa lisäksi valkosipulimurskalla ja timjamilla maustettua perunasosetta, sekä höyrytettyä parsakaalia. Sulata hieman margariinia tai voita, jonka joukkoon on silputtu persiljaa. Kaada seos parsakaalinkukintojen päälle.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.