1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 4,18 / 5)
Ladataan...

Välimeren lihamurekkeessa on joukko ihania Välimeren alueen tuotteita, jotka tekevät arkisesta murekkeesta mehevän ja herkullisen. Tarjoa seurana värikäs kasvislisäke.
Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke
4-5 annosta

1 dl couscousia tai korppujauhoja
2 dl kiehuvaa vettä
400 g HK Naudan jauhelihaa
½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna
100 g feta- tai salaattijuustoa
5-10 oliivia
2 tl kuivattua basilikaa, oreganoa tai rakuunaa
¾ tl suolaa

Pinnalle:
n. 3 rkl vihreää pestokastiketta
½-1 dl parmesaaniraastetta

Kasvislisäke:
2 rkl rypsiöljyä
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 pieni munakoiso
1-2 punasipulia
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta tai maun mukaan
mustapippuria myllystä

Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi.
Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää naudan jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli.
Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.
Mausta kuivatulla basilikalla, oreganolla tai rakuunalla ja suolalla.
Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi.
Valuta murekkeen pinnalle vihreää pestokastiketta ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai uunivuossa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Valmista seuraksi värikäs lisäke.
Suikaloi paprikat ja kuutioi munakoiso. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Puolita miniluumutomaatit.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet.
Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
Mausta soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.