1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Jauheliha lienee yleisin pääraaka-aine ruoanvalmistuksessa.
Eikä ihme, siitä saakin uskomattoman monipuolisia ja herkullisia ruokia ja vielä nopeasti ja edullisesti.
Mureketaikinaan voi kätkeä lempiyrttejä, kasviksia, juustoja ja melkein mitä tahansa.

Tomaattiset jauhelihapihvit

1 dl korppujauhoja tai couscousia
2 dl vettä tai kermaa
400-500 g jauhelihaa
1 muna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna TAI maun mukaan
1/2 dl punaista pestoa tai makeaa chilikastiketta
1/2 ruukkua basilikaa silppuna
(suolaa tarvittaessa)
mustapippuria myllystä
150 g mozzarellaraastetta

Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste, anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon jauheliha, muna, aurinkokuivatut tomaatit, pesto, basilika ja mausteet, sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Tarjoa lisäksi paistettuja sokeriherneitä ja paprikaa, sekä perunakroketteja tai perunasosetta.

Paistettuja sokeriherneitä ja paprikaa

loraus ruokaöljyä
250 g sokeriherneitä tuoreina tai pakasteena (sugar snaps)
1 punainen paprika suikaleina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa

Kuumenna hieman öljyä pannussa.
Lisää kuumaan pannuun sokeriherneet ja paprikasuikaleet, sekä valkosipulit, kääntele muutama minuutti.
Mausta ripauksella suolaa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.