1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 4,75/5)

Tomaattinen lihapulla-pastasalaatti on ruokaisa salaatti monenlaisiin hetkiin. Kokeile rentoihin illanistujaisiin!

Tomaattinen lihapulla-pastasalaatti
noin 6 annosta

1 l vettä
1 tl suolaa
3 dl pastaa
100 g parsakaalin kukintoja
100 g miniluumutomaatteja
1 porkkana
3-4 kevätsipulinvartta
½ paprika
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 rkl vahvaa paprikarelissiä
½ ruukkua persiljaa
mustapippuria myllystä

Minilihapullat
noin 20 kpl


½ dl korppujauhoja
½ dl vahvaa paprikarelissiä
200 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
½ sipuli
1 tl rakuunaa
¼ tl suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Aloita lihapullista.
Laita korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vahva paprikarelissi. Anna seoksen seistä hetki.
Vaivaa joukkoon jauheliha.
Kuumenna öljy pannulla ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki. Jäähdytä ja lisää jauhelihamassan joukkoon. Mausta massa rakuunalla ja suolalla. Pyöritä pikkuruisiksi pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja pasta. Anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalin kukintoja. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa kuorittu porkkana ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
Hienonna kevätsipulinvarret ja paloittele paprika. Hienonna vielä valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja käytä käsitellyt miniluumutomaatit, porkkanat, kevätsipulit, paprika ja valkosipulinkynnet pannulla käännellen, kunnes hieman pehmenevät.
Sekoita valutettu pasta, kypsennetyt vihannekset ja minilihapullat keskenään.
Sekoita joukkoon vahvaa paprikarelissiä, hienonnettua persiljaa ja rouhittua mustapippuria.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa mausteita tai paprikarelissiä.

Tämä salaatti on julkaistu Hellapoliisi – Salaatit -kirjassa 2015.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.