1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Ihanat lihapyörykät maistuvat lämpiminä ja kylminä. Valmista ja tarjoa lounaaksi, illalliseksi, illanistujaisissa tai vaikka salaattien seurana. Timjamilla maustetut pyörykät tuovat tuulahduksen Välimeren tunnelmaa. Timjami sisältää flavonoideja ja eteerisiä öljyjä. Se sopii hyvin myös pitkää haudutusta vaativiin ruokiin ja maistuu niin lihan, kalan, kanan kuin kasvistenkin kanssa.

Timjami-jauhelihapyörykät

Timjami-jauhelihapyörykät
4 annosta

2 dl valmista perunasosetta TAI ½ dl perunasosejauhetta ja 2 dl vettä
400 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 sipuli
nokare voita
Vihreäkeiju Timjamia maun mukaan

Laita edelliseltä aterialta ylijäänyt perunasose kulhoon. Mikäli sellaista ei ole, sekoita perunasosejauhe ja lämmin kiehuva vesi keskenään ja anna soseen tekeytyä. Lisää perunasoseen joukkoon naudanjauheliha ja kananmuna.

Lisää suola ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää jauhelihaseokseen ja sekoita. Riivi timjamista lehtiä ja lisää niitä maun mukaan murekeseokseen ja kääntele joukkoon.

Pyöritä lihapyörykät tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieretysten ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.


Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jogurttikastikkeen kanssa.

Tutustu yrtteihin:
>> Vihreäkeiju Yrttitarha <<

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.