1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...


Miten on, oletteko yhtä ahkeria jauheliharuokien tekijöitä kuin minäkin :=) ?

Nykyään keittiön jakaa kanssani jalassa roikkuva vauva, joten ruoanvalmistus sujuu näin: Vauva sylissä kurkistamme mitä kaapista löytyy, keräilen aineksia satunnaisesti pöydälle ja käytän noin puoli minuuttia aikaa miettimiseen, mitä aineksista saisi aikaiseksi. Vauva lattialle lelujensa pariin ja itse vikkelästi hommiin. Välillä kartutan vauvan leluvalikoimaa nakkaamalla lattialle kauhoja ja vispilöitä. Jos satun vilkaisemaan turhan pitkään leluihinsa keskittyneeseen veijariin, hän konttaa kiireesti kohti minua ja kiipeää kurkkimaan jalkovälistä ja anelee syliin. Jos paikalla ei ole ketään innokasta vauvavahtia, pilkon ainekset pikaisesti ja loppu sujuu sitten vaikka vauva sylissä.

Hätä keinot keksii, tästä ruoasta tuli älyttömän mehevä, kun en kuvailemastani syystä ruvennut pilkkomispuuhiin kokin parhaan ystävän kanssa (veitsi), vaan kippasin pilkkomista vaativat ainekset monitoimikoneen leikkuriin ja pyöräytin ainekset hienoksi siinä.

Hieman saman kaavan mukaan toisinaan päivittelen sivuja, kuten nytkin. Vauva tutkii lattialla jotain kippoja, joten kirjoitan ohjeen nyt, kun vauva sylissä se on moninverroin työläämpää 😉

Sieni-kesäkurpitsajauhelihapihvi ja värikäs kaaligratiini

Sieni-kesäkurpitsajauhelihapihvit

1 dl korppujauhoja
1 prk kermaviiliä
150 g herkkusieniä
15 cm pätkä purjosipulia
1 pieni kesäkurpitsa
4 isoa valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 muna
suolaa
mustapippuria

Laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Hienonna koneella tai käsin sienet ja purjo, raasta kesäkurpitsa, silppua valkosipulit. Sekoita kaikki murekemassan ainekset tasaiseksi. Muotoile pihveiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla.

Värikäs kaaligratiini

violettia kukkakaalia
valkoista kukkakaalia
romanescua

Kypsennä kukinnoiksi irroittamasi kaalit mieluiten höyryssä. Jos et omista kerroskattilaa, voit laittaa kattilaan vettä ja päälle metallisen siivilän, johon laitat kaalit. Päälle kansi.

Nosta juuri ja juuri kypsät kaalit uunivuokaan, tee päälle gratiinikastike:

n. 70 g voita tai margariinia
n. 70 g vehnäjauhoja (desin verran)
1 litra maitoa
150 g juustoraastetta
suolaa
(muskottipähkinää)

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot sekoittaen, älä ruskista. Kaada joukkoon maito. Anna hautua kypsäksi kymmenisen minuuttia, varo polttamasta pohjaan. Lisää juustoraaste ja mausteet, tarkista maku.

Kaada kastike kaalien päälle ja paista 250-asteisessa uunissa lähellä ylävastusta, kunnes pintaan tulee ruskeita laikkuja.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.