1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua. Keskiarvo: 4,83/5)

Ahlman tarjoaa ammatillista koulutusta Tampereen keskustan kupeessa. Voit täydentää osaamistasi lyhyillä kursseilla tai opiskella kokonaan uuden ammatin. Valittavana on taideaineita, pelilinjoja, puutarha-alan opintoja, ravintola-alan opintoja ja vaikka mitä. Ahlman tarjoaa kuluttajille lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutuympäristössä. Tilapuodissa voi piipahtaa ostoksilla, ravintola Annassa herkuttelemassa ja tilata Ahlmanilta juhlatarjoilut kokonaisuudessaan. Hakuaika Ahlmanille on käynnissä nyt. Tule sinäkin mukaan innostavaan joukkoon!

Ahlmanilla toimiva Tilameijeri valmistaa herkullisia tilatuotteita, joita voi ostaa tilapuodista ja valikoiduista kaupoista ympäri Suomen.
Lue lisää Ahlmanin koulutuksesta ja palveluista ahlman.fi

Pääsin valmistamaan Ahlmanin tilatuotteista reseptin. Palan painikkeeksi nautin Tilameijerin piimää, joka oli aivan ihanan makuista.

Punajuuri-jauhelihavartaat, kasviksia ja jogurttikastiketta
4 annosta

3-4 paahtoleipäviipaletta
2 dl punajuurimehua
500 g naudan jauhelihaa

1 sipuli
1-2 tl kuivattua rakuunaa
¾ tl suolaa
1 kananmuna

Kasvislisäke:
1 iso punainen paprika
300-400 g kesäkurpitsaa
2-3 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
100 g lehtikaalia
2-3 rkl rypsiöljyä
mustapippuria maun mukaan
ripaus suolaa

Jogurttikastike:
500 g Ahlman Maustamaton Tilameijerin Jogurtti
1-2 tl wasabijauhetta tai piparjuuritahnaa
2 rkl tuoretta rakuunaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
1-2 pakettia Ahlman Grillijuustoa

Murenna paahtoleivät kulhoon ja kaada joukkoon punajuurimehu. Anna turvota, kunnes neste on imeytynyt. Lisää joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, kuivattu rakuuna, suola ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pitkulaisiksi tangoiksi. Voit pujottaa ne varrastikkuihin ennen paistoa tai paiston jälkeen. Paista kuumalla pannulla voissa tai 225 asteessa uunin keskiritilätasolla.

Valmista kasvislisäke.
Huuhtele kasvikset. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja paloittele lehdet. Kuumenna rypsiöljy isolla pannulla ja lisää ensin pannulle paprika, kesäkurpitsa ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää sitten tomaatit ja lehtikaali. Kääntele, kunnes lehtikaali alkaa pehmetä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Valmista seuraksi jogurttikastike.
Laita maustamaton tilameijerin jogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon wasabijauhe tai piparjuuritahna. Hienonna joukkoon tuore rakuuna ja mausta suolalla. Tarkista maku.

Viipaloi grillijuusto ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa punajuurivartaat kasvisten, jogurttikastikkeen ja grillijuuston kanssa. Tarjoa seuraksi Ahlman Tilameijerin maitoa tai piimää.

Vinkki!
Käytä kasviksia omien mieltymysten mukaan. Myös kotimaiset uunissa paahdetut ja hunajalla maustetut juurekset ovat herkullisia lisäkkeenä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.