1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Rasti seinään…..kokeilin elämäni ensimmäisen kerran mureketaikinassa sipulikeitto-aineksia=)
Rupattelin samaan aikaan Sekasopan Marien kanssa ja vanhasta tottumuksesta lisäsin joukkoon myös kaksi silputtua sipulia. Tuli siis tuplasipulit=)
Kuva ei kyllä ole järin houkutteleva, mutta täytyy sanoa, etten ihmettele miksi nuo sipulikeittoainekst ovat tuossa niin suosittuja, lopputulos oli todella maistuva.

Puhelinhöpöttelyjen lomassa en jaksanut kehitellä mitään kastiketta ruoalle, söimme tämän sitten ihan vaan paksun ranskankerman ja perunasoseen kanssa.

Piparjuurituorejuustolla täytetty mureke

2 dl kermaa tai kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
400 g jauhelihaa
(2 sipulia silppuna)
1 muna
1 pss sipulikeitto-aineksia
suolaa
pippuriseosta
100 g Cantadou piparjuurituorejuustoa

Mittaa kulhoon kerma ja korppujauhot, anna turvota hetki.

Lisää jauheliha, sipulit, muna ja sipulikeittoainekset. Mausta suolalla ja pippuriseoksella.

Sekoita massa tasaiseksi.

Taputtele massa leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi, muotoile tuorejuustosta vettä apuna käyttäen murekelevyn pituinen pötkö.

Nosta pötkö murekelevyn keskelle, kieputa mureke rullalle ja paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.