1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (80 arvostelua, keskiarvo: 4,16 / 5)
Ladataan...

Tämä lihamakaronilaatikko on yksi minun suosikkiruoistani. Teen sitä yleensä meidän perheellle, silloin kun minun tekee mieli tehdä ruokaa. Valmistuksessa kestää noin 1 tunti.

Pikkukokin jauheliha-makaronilaatikko

Ainekset:

1 rkl öljyä
1-2 sipulia
400g jauhelihaa
½ tl suolaa
pippurisekoitusta
1 l vettä
400 g makaronia
1 tl suolaa

Muna-maito:

8 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

Tarvitset:

veitsen
leikkuulaudan
paistinpannun
paistinlastan
kattilan
siivilän
kulhon
desilitramitan
uunivuoan

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Silppua sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon jauheliha. Paista kauttaaltaan.
Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.

Keitä vesi. Lisää makaronit ja suola. Keitä noin 8 minuuttia. Valuta makaronit siivilässä. Sekoita maito,munat ja mausteet. Laita uunivuokaan jauheliha-sipuliseos ja makaronit. Sekoita. Kaada päälle muna-maito. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 40-50 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja ruoka on hyytynyt.

Reseptin laatinut:

Yhteistyössä Pikkukokki

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.