1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Viikonloppuna haravointityön päätteeksi kylmyys luissa ja ytimissä mietin kotona mitä ruokaa tekisi jälleen ilman suurta vaivaa.

Murekemassan tein ja paistoin sen näppärästi voidellun muffinipellin koloissa. Seuraksi tein kastikkeen ihanista syksyn kanttarelleista.


Pienet, täytetyt jauhelihamurekkeet muffinipellillä tehtynä, sekä kanttarellikastiketta


Pienet jauhelihamurekkeet muffinipellillä 12 kpl


1 dl korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1 pss Estrella tomaatti-basilika-dippijauhetta
600 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 muna
pippurisekoitusta
suolaa
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta

säilöttyjä kirsikkatomaatteja/aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g juustoa paloina

Mittaa kulhoon korppujauhot, kermaviili, dippijauhe, jauheliha, sipuli, muna ja mausteet, sekoita tasaiseksi massaksi.

Painele taikinaa voidellun muffinipellin koloihin puoleenväliin asti.  Aseta pinnalle kirsikkatomaatit/aurinkokuivatut tomaatit, sekä juustopalat. Painele päälle vielä mureketaikinaa niin, että sitä on vuoan yläreunaan asti. Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Kanttarellikastike

voita/margariinia
3-4 dl kanttarelleja
n 50 g kevätsipulia silppuna
2 dl kermaa
n 1-2 dl maitoa/vettä + hieman vehnäjauhoja
suolaa

Sulata rasva kattilassa, kääntele sieniä ja kevätsipulia hetki. Lisää joukkoon kerma, anna kiehahtaa.
Sekoita
hyppysellinen vehnäjauhoja maidon/veden joukkoon ja lisää kuumaan
kastikepohjaan, kunnes kastike on sopivan sakeaa, anna kiehua miedolla
lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta suolalla.

Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.